Till julhandeln öppnar ytterligare sex aktörer med fokus på mat som komplement till de befintliga mat- och restaurangaktörerna i Farsta Centrum. De som öppnar är Farsta Deli/Tapas smått & gott, Beijing8, Parti, Sushirullen, Fresh & Fancy och Kahls The & Kaffe. Nyetableringarna kommer att förstärka och förtydliga utbudet av mat- och dagligvaror på nedre plan där butiker som Hemköp, Coop och Systembolaget redan idag finns etablerade.
Ägarna till Farsta Deli/Tapas smått & gott har drivit Åsele köttrökeri, och sedermera Mallgårds Rökeri på Gotland sedan 1992, där de förädlat kött av alla de slag efter gammeldags rökmetoder med vedeldade rökar.
- Farsta Centrum är ett fantastiskt centrum med en underbar, familjär stämning. Vi ska bidra med vad vi kan för att göra besökarna ännu nöjdare. Vi hämtar franska ostar och viner direkt från gårdarna som producerar dem. Vi direktimporterar också spansk lufttorkad skinka och korvar från Pyrenéerna samt äkta parmesan och oliver i olika marinader, berättar Tommy Alexson ägare av Farsta Deli/Tapas smått & gott.
Mikael Ljunggren, mannen bakom välkända restauranger som Ljunggren, Umami och legendariska Chambre Neuf i Chamonix, tar nu sitt Beijing8 till Farsta Centrum. Förutom expansionen i Sverige, av både restauranger och ett växande antal matbutiker som säljer Beijing8-produkter, har konceptet etablerats på den franska och snart också den italienska marknaden.
- Farsta Centrum blir Beijing8:s första galleriaetablering. Vi tror mycket på projektet i Farsta Centrum och ser fram emot samarbetet med Atrium Ljungberg, säger Mikael Ljunggren.
Atrium Ljungberg har under längre tid haft fokus på att förädla mat- och restaurangutbudet i Farsta Centrum, nu närmast genom att vidareutveckla ett helt butiksplan som matdestination för kunder från hela söderort.
- Dagligvaror är ett strategiskt viktigt utbud för Farsta Centrum och rationell och vardagsenkel matglädje är en tydlig del i målbilden för det vi nu skapar. I ombyggnationen av den del som ursprungligen 1960 inhyste en saluhall adderar vi nu en högkvalitativ årsring till vår utveckling i och med lanseringen av en hybrid av modern saluhall och food court, säger Thomas Levander, marknadsområdeschef för Atrium Ljungberg i Farsta Centrum.
Presenteras av Fastighetsägarna Service
Presenteras av WeOffice
Ekonomi/Finansiering Vad formar ekonomin och hur märker vi att den håller på att förbättras? Ekonomijournalisten Henrik Mitelman gav sin analys på Pandox Hotel Market Day om vilken samhällsgrupp som styr vad som händer här näst.
Kommentera
När du lämnar en kommentar måste du uppge e-post, den används endast till att informera dig om svar på din kommentar och visas inte för andra besökare.