Image
Sephora lämnar lokalen de haft sen 2015.
Sephora lämnar lokalen de haft sen 2015. Bild: Sephora

Sephora flyttar från Kungsgatan i Göteborg

Uthyrning Den 7 juni öppnar den internationella skönhetskedjan Sephora en ny butik i Arkaden i Fredstan, centrala Göteborg. Öppningen innebär att man flyttar och expanderar sin befintliga butik från Kungsgatan till Fredsgatan.
Publicerad den 29 Februari 2024
Flytten går till Vasakronans galleria Arkaden. Bild: Alice Johansson
Flytten går till Vasakronans galleria Arkaden.

Med sina 250 butiker, restauranger och hotell är Fredstan en ständigt levande stadsdel med Internationella kedjor, lokala butiker och gallerior i hjärtat av Göteborg. Området ramas in av Brunnsparken, Vallgraven och de starka handelsstråken Fredsgatan och Östra Hamngatan. Flödet av människor är stort och varje år passerar cirka åtta miljoner besökare. Här är Vasakronan den största fastighetsägaren. Tillsammans med övriga fastighetsägare och andra aktörer i området, har bolaget jobbat systematiskt och målmedvetet i många år för att utveckla stadsdelen till den välbesökta och attraktiva destination den är idag.

För närvarande pågår en omfattande fasadrenovering av Arkaden längs med Fredsgatan och Drottninggatan. Syftet är att skapa optimala förutsättningar för butiker att exponera sina erbjudanden och samtidigt skapa en tryggare och ljusare miljö för besökarna.

När Sephora slår upp sina dörrar till sommaren så gör de det alltså i ett alldeles nyrenoverat hörn av Arkaden i korsningen Fredsgatan/Drottninggatan. Sephoras butik blir nära dubbelt så stor som den på Kungsgatan.
– Sephora gjorde entré i Göteborg 2015 och har sedan dess varit hyresgäst hos oss på Kungsgatan. Det är ett oerhört efterfrågat och omtyckt koncept. Med den nya butiken i Arkaden får Sephora helt andra möjligheter att utveckla sitt erbjudande vilket jag är övertygad om att kunderna kommer att uppskatta, säger Kristina Pettersson Post, chef Göteborg.

Exakt vad som ska hända med lokalen på Kungsgatan vill Kristina Pettersson Post inte berätta.
– Nej, tyvärr kan jag inte säga mer just nu annat än att vi har en långt gången dialog med en väldigt spännande aktör. Jag hoppas naturligtvis kunna återkomma till det inom inte alltför långt. För tillfället får jag nöja mig med att konstatera att Kungsgatan är ett attraktivt och efterfrågat butiksläge. Det märks på de förfrågningar vi har fått.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

SEB:s makroekonom: Riksbanken sänker räntan i maj

Ekonomi/Finansiering Riksbanken genomförde flera räntehöjningar på rad och nu talar en del bedömare om att inflationen kommer ner runt två procent vid halvårsskiftet. Går det att redan nu skymta det ekonomiska ljuset – eller lurar det nya utmaningar runt hörnet? Vad behöver vi tänka på framöver när den ekonomiska verkligheten ser ut som den gör? Marcus Widén, makroekonom på SEB, satte ljuset på detta under Stora proptechdagen i Stockholm.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige