Image
274 lägenheter omfattas i transaktionen mellan SEB:s bostadsfond och Sveaviken som säljare.
274 lägenheter omfattas i transaktionen mellan SEB:s bostadsfond och Sveaviken som säljare. Bild: Wikimedia commons

SEB:s bostadsfond köper i Örebro

Transaktioner Sveaviken Bostad har idag genom helägda dotterbolag avyttrat fastigheterna Örebro Autogyron 4-5, samt Glidplanet 4 till SEB:s bostadsfond Domestica V. Fastigheterna omfattar tillsammans 274 lägenheter med en uthyrningsbar yta om 11 650 kvadratmeter, varav 98 kvadratmeter utgörs av en kommersiell lokal, samt ett fristående parkeringshus med 161 platser.
Publicerad den 12 Maj 2023

Fastigheterna ligger bredvid varandra i det populära området Södra Ladugårdsängen i Örebro och är fullt uthyrda. Precis som övriga bostadsprojekt uppförda av Sveavikens moderbolag SIBS har stor omsorg lagts vid kvalitet, gestaltning och hållbarhet, bland annat genom mycket energieffektiva hus i kombination med solceller och bergvärme. Förvaltningen av fastigheterna kommer även fortsättningsvis att hanteras av Sveaviken Bostad.

– Försäljningen är helt i linje med SIBS-koncernens uttalade strategi om ett ökat fokus på SIBS som en ledande industriell producent av flerbostadshus på den globala marknaden. Vi är mycket glada att ytterligare en välrenommerad institutionell investerare har verifierat den höga kvaliteten på våra bostäder genom detta förvärv, säger Pär Thomaeus, vd Sveaviken Bostad.

PWC Real Estate har agerar finansiell och skattemässig rådgivare i transaktionen

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige