Image
Bostadsområde.
Bostadsområde. Bild: Istock

SBC: Här är de roligaste brf-namnen

Bostäder Katthuvudet, Kallblodet och La Dolce Vita är några av de namn som sticker ut i SBC kartläggning över landets tokigaste bostadsrättsföreningsnamn.
Publicerad den 21 Juli 2021

SBC har i en kartläggning gått igenom namnen på över 4 000 bostadsrättsföreningar runt om i landet och det visar sig att naturen är en vanlig inspirationskälla när en förening ska namnges. Björken, Blåklinten och Havet är exempelvis återkommande namn. Det är även vanligt att inspireras av yrken och områdets historia. Vissa styrelser väljer dock att ta ut svängarna och vara kreativa när namnet ska sättas. Kallblodet, Bambi i Lödelse och Skatboet är några av de namn som skiljer sig från mängden i kartläggningen.

– När det är dags att döpa en ny bostadsrättsförening är det viktigt att tänka på att namnet ska innehålla ordet bostadsrättsförening och att inget annat företag eller förening i länet där bostadsrättsföreningen ska registreras har samma namn. Som bostadsrättsförvaltare hjälper vi föreningar varje dag med alla typer förvaltningstjänster, men hittills har ännu ingen bett oss om hjälp att döpa deras bostadsrättsförening. Det är dock väldigt roligt att ta del av alla kreativa och något udda namn som sticker ut runt om i landet, säger Malin Odelfelt Externkommunikatör på SBC.

Topp 10: Här är de roligaste bostadsrättsföreningsnamnen

Kallblodet
La Dolce Vita
Bambi i Lödöse
Skatboet
Katthuvudet (26)
Isprinsessan
Jullovet
Friska Viljor
Billåset
Gyllene tiden

Här är de vanligaste teman för namn bland bostadsrättsföreningar:

Gator och områden
Natur
Djur
Väder och årstider
Yrken
Saga
Vapen
Astrologi
Verktyg

Så här gör man för att få igenom ditt förslag på namn till bostadsrättsföreningen:

Namnet ska innehålla "Bostadsrättsförening"
Namnet ska godkännas av bolagsverket
Inget annat företag eller förening får ha samma namn i det län föreningen registreras
För att slippa hålla fler föreningsstämmor kan fler namnförslag röstas igenom alternativt att det kan tas beslut om att styrelsen får tillåtelse att skicka in nya namnförslag vid nekande

- Anthon Näsström
anthon@fastighetssverige.se

Ämnen

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Colive: Så har värderingen utvecklats

Bolag Bostadsdelningsaktören Colive har sedan tidigare Wallenstam och nu också Heba i ägarbasen. Här berättar Colives medgrundare Katarina Liljestam Beyer om hur värderingen av bolaget har utvecklats från den första såddrundan 2019 till torsdagens emission där Heba gick in, hur målet om 7 000 rum inom fem år ska nås, vilka städer bolaget har i siktet – och hur den nya frågan om covidpass hanteras.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY