Image
Ilija Batljan och Mikaela Svefors.
Ilija Batljan och Mikaela Svefors. Bild: SBB/Avy

SBB och Avy i digitaliseringssamarbete

Bolag SBB har inlett ett omfattande arbete med att digitalisera hela bostadsbeståndet. I en första etapp ges 400 lägenheter i Borås möjligheten att ansluta till Avys digitala boendetjänst. Samtliga SBB:s hyresgäster i Sverige ges möjlighet att ansluta sig senast vid årsskiftet.
Publicerad den 9 April 2020

Avy är en boende – och förvaltningstjänst som låter fastighetsförvaltare arbeta mer effektivt och boende få större inflytande och möjligheter i sin vardag. Tjänsten innehåller bland annat lösningar för betalning och systemintegrationer och erbjuder utökad funktionalitet för kunder via en boendeapp där bland annat betalning av hyra, tillgång till boendetjänster och information från hyresvärden återfinns.

SBB siktar på att bli Nordens största fastighetsbolag för bostäder och det mest hållbara fastighetsbolaget med social infrastruktur som ledord. SBB har en stark balansräkning och tillhör den utvalda gruppen av svenska fastighetsbolag som erhållit en Investment grade rating.

– Vi fortsätter vårt hållbarhetsarbete genom att digitalisera våra fastigheter. Det skapar en energieffektivisering, ökad relation och upplevelse för våra hyresgäster och ett bra driftnetto för bolaget, säger Ilija Batljan, vd och grundare av Samhällsbyggnadsbolaget.

Avy befinner sig i en expansionsfas med ett flertal stora projekt som driftsätts inom kort samtidigt som många fastighetsbolag har visat stort och aktivt intresse för Avys tjänster.

– Vi är väldigt glada att få arbeta med en så ambitiös aktör som Ilija och SBB. Utöver det spännande samarbete vi gör för att förbättra energiförbrukningen i fastigheterna så har vi högt uppsatta mål om ökad kundnöjdhet och effekt på sista raden. Vi ser fram emot att uppnå detta tillsammans med SBB, säger Mikaela Svefors, kommersiellt ansvarig och medgrundare av Avy.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Så ställer sig NCC till planerna på Oceanas återuppbyggnad

Bolag För en vecka sedan slog drömmarna om en vattenpark i Göteborg till sommaren i spillror. En brand bröt ut i Lisebergs kommande satsning Oceana, där NCC stod för uppbyggnaden. Nu finns beslut från Lisebergs styrelse att ur askan på nytt låta uppföra den över 13 000 kvadratmeter stora byggnaden.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige