Image
Ilija Batljan.
Ilija Batljan. Bild: SBB

SBB köper 20 procent av JM för 4,56 miljarder

Transaktioner Samhällsbyggnadsbolaget i Norden har förvärvat 13 975 000 aktier i JM till en kurs om 326,30 kronor per aktie från Obos, motsvarande 4,56 miljarder kronor. Transaktionen motsvarar 20,08 procent av aktier och röster i JM, som därmed blir ett intressebolag till SBB. SBB:s förvaltningsresultat förväntas öka – baserat på JM:s resultat efter skatt för perioden april 2020-mars 2021 – med cirka 300 miljoner kronor på årsbasis som ett resultat av förvärvet.
Publicerad den 7 Juni 2021

SBB är Nordens ledande samhällsbyggare och största fastighetsutvecklare med en byggrättsportfölj om 42 000 lägenheter med en majoritet av byggrätterna i Nordens största städer. Köpet av aktierna i JM tillför exponering mot ytterligare 37 300 lägenheter med en majoritet i Stockholm och Uppsala.
– SBB:s fokus på bostäder och äldreboenden samt nyproduktion av bostäder, som den samhällsbyggare vi är, blir ännu starkare genom denna affär. Vi är fortfarande bara i början på SBB:s värdeskapande till sina aktieägare, säger Ilija Batljan, vd och grundare av Samhällsbyggnadsbolaget i Norden AB.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Samfastigheter-toppen: "SBB:s fall präglar fortfarande mycket av segmentet"

Bolag Hur ser möjligheter till investeringar och nya projekt inom LSS-boenden ut idag? Vad krävs för att investeringsviljan ska vakna igen? Poyan Katebi, vd för Samfastigheter, menar att läget är betydligt bättre nu än för bara sex månader sedan, men att storbankerna fortfarande ser risker som kanske inte finns. – Det är bättre dialoger nu, det känns som att vi skulle kunna komma i gång, men hel branschen har fortfarande som en blöt filt över sig, säger Poyan Katebi.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige