Image
Anders Nordstrand.
Anders Nordstrand. Bild: Sabo

Sabo: Välkommet med fortsatt statligt investeringsstöd

Sverige När riksdagen beslutade om årets statsbudget snabbstoppades investeringsstödet för byggande av hyresbostäder. Efter årsskiftet blev det inte möjligt att bevilja investeringsstöd. Regeringen föreslår nu i vårändringsbudgeten att stödet återupptas. – Förslaget att fortsätta med investeringsstödet är bra för Sabos medlemsföretag, säger vd Anders Nordstrand.
Publicerad den 11 April 2019

Förslaget innebär att alla fastighetsägare som inte hann få sina ansökningar behandlade före årsskiftet nu kan få det. Det handlar om tusentals bostäder där man står beredd att sätta spaden i marken.

– Förslaget att fortsätta med investeringsstödet är bra för Sabos medlemsföretag. Flera företag drabbades av snabbstoppet i vintras. När stödet nu återupptas blir det möjligt att genomföra ett stort antal projekt runt om i landet, säger Anders Nordstrand, vd för Sabo.

I Januariavtalet sägs att investeringsstödet ska göras om. Stödet ska koncentreras och effektiviseras samt riktas mot hyresrätter i hela landet. Vad det innebär konkret framgår inte i vårändringsbudgeten, utan regeringen aviserar att man återkommer om detta.

– Vi hoppas på ett snabbt besked från regeringen om den nya utformningen av investeringsstödet. Fler bostäder med rimliga hyror behöver byggas och rätt utformat kan investeringsstödet knuffa nästan lönsamma projekt över ribban, så att de blir lönsamma och därmed kan förverkligas, säger Anders Nordstrand.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige