Image

Så här blir nya Brunkebergstorg

STADSUTVECKLING Nu har planerna för det nya Brunkebergstorg, i centrala Stockholm, presenterats. Det rör sig om 100 nya bostäder, nya restauranger och butiker. Det handlar om den hittills största satsningen på ett levande city. Se bilderna här.
Publicerad den 4 Februari 2010

Stockholms stad har presenterat en plan för ett nytt Brunkebergstorg. Satsningen, som genomförs tillsammans med Stena Fastigheter och Statens Fastighetsverk, är den största hittills för att skapa liv och trivsel i city. I planerna ingår 100 nya bostäder, ett uppfräschat torg, nya kulturlokaler och plats för nya butiker och restauranger.

- Med satsningen på Nya Brunkebergstorg bygger vi bort gammal, död betongstad och skapar en trygg, livfull stadsmiljö där människor kommer att vilja vistas, vilket är raka motsatsen till hur det är på den här platsen idag. Hundra nya bostäder, varav en majoritet hyresrätter gör projektet extra positivt. Tillsammans med fastighetsägare och andra går vi nu vidare i arbetet för ett Stockholm i världsklass, säger finansborgarrådet Sten Nordin (M).

Brunkebergstorg ska förvandlas från en livlös baksida till ett upplevelsetorg med aktiviteter, restauranger och kulturlokaler. Därmed skapas en tryggare plats utan gatuprostitution och droghandel. Med 100 nya bostäder, varav en majoritet beräknas bli hyresrätter, skapas också en trygg, livfull stadsmiljö där människor kommer att vilja vistas, vilket är raka motsatsen till hur det är på den här platsen i dag.

- Nya Brunkebergstorg kommer att bli en plats där många olika aktiviteter kommer äga rum. På torget skapas förutsättningar för en scen, för tillfälliga idrottsevenemang och till och med för en isbana vintertid. Tillsammans med de nya restaurangerna och uteserveringarna blir Brunkebergstorg en mycket trevlig miljö, säger stadsbyggnads- och fastighetsborgarrådet Kristina Alvendal (M).

Fakta:
- Ett nytt aktivitets- och kulturtorg
- Nya restaurang- och cafélägen
- Nya butikslokaler
- Nya kulturlokaler
- 100 nya bostäder i City, varav majoriteten hyresrätter
- Färdigt 2011-2012


Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Stefan Dahlbo: "Vi ser svarta svanar flyga omkring"

Bolag Ett tråkigt år. Det är vd Stefan Dahlbos utblick för marknaden 2024 som han delger på presentationen av första kvartalet för Fabege. Stora utflyttningar och långa hyresförhandlingar är två av de faktorerna som han ser med oro på.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige