Image
Peab utvecklar ett nytt höghus i Eriksberg, på Hisingen.
Peab utvecklar ett nytt höghus i Eriksberg, på Hisingen. Bild: Peab

Så blir Peabs nya höghus i Göteborg

Bostäder Eriksberg kommer att få ett nytt landmärke. I ett 23 våningar och 70 meter högt torn ska Peab Bostad bygga 91 lägenheter.
Publicerad den 26 Maj 2021

Högst upp på Celsiusgatan ska det stå: Eriksbergs nya landmärke. 23 våningar och 91 lägenheter, varav de första 56 släpps till försäljning redan nu i veckan.

– Vi är glada och stolta över att få Peab Bostads förtroende i ännu ett spännande projekt. Den här typen av nyproducerade hem är väldigt efterfrågade just nu och vi ser verkligen fram emot att få möta kunderna, säger Regina Svantesson, försäljningschef Bjurfors Nyproduktion i Göteborg.
Höjd för hemmajobb

Det är ofta en lyxig känsla att flytta in i en nybyggd lägenhet. I Brf Celsius tar Peab Bostad den känslan ett steg upp. Utöver själva lägenheterna, som spänner från ettor på 27 kvadrat till fyror på 102 kvadrat, har man tänkt ett varv extra och skapat en gemensam yta för co-working.
– Sättet vi lärt oss arbeta på i och med pandemin, kommer med största sannolikhet att leva vidare i viss mån även framöver. Det har vi tagit höjd för här, säger Johannes Öberg, försäljningschef Peab Bostad region väst.

En annan ovanlig lösning är att det på taket i Brf Celsius kommer att byggas ett observatorium – en gemensamhetslokal med panoramafönster mot himlen och omgivningarna. Nästan 70 meter upp i luften ska de boende kunna äta middag på 23:e våningen och njuta av milsvid utsikt i alla väderstreck.

Dessutom blir det gästlägenhet, elbil- och elcykelpool och en stor gemensam terrass.

– Moderna citymänniskor kräver moderna lösningar. Den som köper en lägenhet i Brf Celisus har tagit ett steg mot att framtidssäkra sitt boende. Det känns väldigt bra att vi kan vara en del av den utvecklingen, avslutar Johannes Öberg.

- Victor Friberg
victor@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Efter förvärvet i Charlottenberg – så ser Cibus på gränshandelns framtid

Bolag Cibus gör klart med ett förvärv precis vid norska gränsen. Vd:n Sverker Källgården berättar för Fastighetssverige vad som lockade med affären, bolagets syn på gränshandeln och om man kan tänka sig fler gränshandelsförvärv.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY