Image

Roger Mogert avgår – anklagas för sexuella trakasserier

Stockholm Roger Mogert, socialdemokratiskt stadsbyggnads- och kulturborgarråd i Stockholm, avgår efter att flera kvinnor anklagat honom för sexuella trakasserier.
Publicerad den 24 November 2017
Roger Mogert. Bild: Socialdemokraterna
Roger Mogert.

I samband med #metoo-rörelsen har det kommit in vittnesmål om att Roger Mogert utnyttjat sin ställning för att söka upp kvinnor och sexuellt trakassera dem.
I och med detta avgår han från sin position som stadsbyggnads- och kulturborgarråd i Stockholm.

– Det som har kommit till min kännedom redan nu innebär att han i dag kommer att avgå som borgarråd i Stockholm, säger finansborgarrådet Karin Wanngård (s) till DN.

– Det handlar om ett utnyttjande av sin maktposition för att få kontakt med kvinnor som har lett till uppvaktanden, naturligtvis med tanken på något mer. Det har varit alkohol inblandat och en utsatthet som inte är acceptabel, fortsätter hon.

Roger Mogert skriver själv i ett uttalande att hans beteende inte varit acceptabelt och att han kommer att söka hjälp för sina problem.

”Mitt beteende de senaste åren har inte varit ok och är långt ifrån vad man kunnat vänta sig av en företrädare för vårt parti. Jag har missbrukat det förtroende som givits mig och lämnar därför alla mina politiska uppdrag med omedelbar verkan.”

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Annons Image
Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Roger Akelius: "Leiv behövs hos SBB"

Bolag För Fastighetssverige kommenterar Akelius grundare Roger Akelius fredagens stora bomb i fastighetsbranschen – att Ilija Batljan avgår som vd för SBB och ersätts av Akelius CFO Leiv Synnes.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige