Image

Ringen på Södermalm får food court

Bygg/Arkitektur AMF Fastigheter utökar restaurangutbudet i Ringen på Södermalm - nio restauranger, var och en med sin egen unika profil, ska bilda en modern så kallad food court.
Publicerad den 16 April 2015

Det nya restaurangtorget öppnar under hösten 2015. In 3 prenör har fått uppdraget att projektera och bygga restaurangdelen.

-Vi är mycket glada över att ha fått förtroendet att genomföra det här projektet. Utmaningen är att säkra minimal störning både för de som bor i fastigheten och de som arbetar i butikerna. Det kräver att vi har hög effektivitet i arbetet, noggrann planering och nära samverkan med alla berörda, säger Martin Falkenström, arbetschef på In 3 prenör.

Ringen centrum ligger vid Skanstull på söder i Stockholm. Restaurangtorget med de nio restaurangerna kommer att byggas på gatuplan med en yta på cirka 650 kvadratmeter med plats för cirka 250 besökare. På våningen under byggs kök och beredningsytor för varje restaurang och gemensamma utrymmen för disk, kylar och omklädning.

En hiss binder samman de två planen. På nedersta planet byggs ett helt nytt fläktrum och ventilation anpassat till den nya verksamheten. Själva restaurangtorget kommer att få formen av en tårta, där varje tårtbit är en restaurang med sin egen nisch. I anslutning kommer det bland annat att byggas sittplatser som bildar en läktare med utsikt över alla restauranger.

- Alla detaljer håller mycket hög kvalitet, allt från plattsättning av sten till den mat som ska serveras. Det här är ett nytt koncept som kommer att ge Ringen ett rejält lyft. Vi är mycket nöjda med valet av In 3 prenör som totalentreprenör, säger Lars Larsson, projektledare, AMF Fastigheter.

Byggstart har skett i dagarna och det nya restaurangtorget kommer att öppnas under hösten 2015.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige