Image

Rikshem bygger bostäder i Luleå

Bostäder Rikshem presenterade i går planerna för 110 hyresrätter på Klintbacken i Luleå. Tanken är att byggstarta till sommaren och att inflyttning sker under 2017.
Publicerad den 7 Oktober 2015
Rikshem presenterade i går planerna för 110 hyresrätter i Luleå. Bild: RIkshem
Rikshem presenterade i går planerna för 110 hyresrätter i Luleå.

Lägenheterna kommer att bli yteffektiva tvåor om 31 respektive 40 kvadratmeter. Byggnaderna blir sju våningar höga med välkomnade entrésidor ut mot gatan och troligen en gemensam takterrass med sol från lunch till kväll. Rikshem har ansökt om markanvisning hos kommunen för projektet på Klintbacken. Beslutet från kommunen förväntas under oktober månad.

- Tidplanen för byggnationen är ambitiös, men vi är fast beslutsamma att klara detta förutsatt att de beslut som behövs kommer på plats. Vi vill vara med och bygga Luleå och med detta första projekt visar vi att vi menar allvar med vår närvaro i staden, säger Krister Karlsson, chef plan- och fastighetsutveckling på Rikshem.

Detta första av Rikshems byggprojekt i Luleå är ett resultat av ett samarbete mellan Rikshem och Lindbäcks bygg som startade i juni 2014. Samarbetet innebär att Lindbäcks ska leverera 2 000 lägenheter till Rikshem. Hittills har 800 av dessa avropats i Mälardalen och nu tar vi projektet till Luleå.

Rikshem har även lämnat in ansökan om markanvisning till kommunen gällande 90-150 lägenheter på Porsön.

I somras köpte Rikshem 1498 bostadslägenheter och 213 vård- och omsorgslägenheter i Luleå. I avtalet ingick även att Rikshem ska bygga 560 lägenheter under en sjuårsperiod.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Rikshem AB på Branschguiden

Rikshem är ett av Sveriges största privata fastighetsbolag. Vi äger, förvaltar och utvecklar bostäder och samhällsfastigheter i utvalda kommuner. Där erbjuder vi tryggt, trivsamt och flexibelt boende i attraktiva lägen. Rikshem ägs av Fjärde AP-fonden och AMF. Läs mer på rikshem.se

Läs mer om Rikshem AB på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Savills IM stärker teamet – rekryterar från Blackrock: "Fantastisk möjlighet"

Bolag Savills IM fortsätter stärka sitt team. Den gången är det Johan Bark som ansluter från Blackrock och tar rollen Head of Client Capital, Nordics. Han berättar för Fastighetssverige vad som lockade med rollen och vad han hoppas åstadkomma, vad han tar med sig från Blackrock och var han ser Savills IM i Norden framöver.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY