Image

Riksbyggen tar över hyresrättsprojekt

Transaktioner Riksbyggen köper Bygg-Fasts andel i tre hyresrättsprojekt som sammanlagt omfattar 330 hyresrätter i pågående produktion. Projekten finns i Stenungsund, Nyköping och i Haninge.
Publicerad den 21 Augusti 2018

De tre bostadsprojekten har initierats av Bygg-Fast och utvecklats av Riksbyggen och Bygg-Fast tillsammans. Projekten har byggstartats i gemensamma bolag där Riksbyggen nu köper Bygg-Fasts del:

Stenungsund, Valeberget - 74 hyresrätter.
Nyköping, Kattugglan - 138 hyresrätter.
Haninge, Ribby Ängar etapp 3 - 118 hyresrätter.

– Vi är mycket glada över att vårt samarbete med Bygg-Fast är så framgångsrikt och att de tre projekten nu är under produktion. De 330 hyresrätterna kommer att ingå i Riksbyggens egenägda hyresbestånd som utökats kraftigt under senare år, säger Carl-Johan Hansson, chef affärsområde Fastigheter Riksbyggen.

Samarbetet mellan Riksbyggen och Bygg-Fast har utvecklats positivt de senaste åren och det fortsatta samarbetet ska möjliggöra fler projekt i områden med behov av hyresrätter.

Behoven av fler hyresrätter är stort och Riksbyggen har därför tidigare i år tagit beslut om att fördubbla produktionen av hyresrätter från dagens nivå på 600 bostäder per år till 1 200 per år. Riksbyggen planerar även att kraftigt öka antalet orter för produktion av hyresrätter.

Riksbyggen planerar samtidigt att fortsätta att utöka sitt egenägda hyresbestånd från dagens 5 400 hyresrätter till 7 500 hyresrätter.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige