Image

Riksbyggen köper av Bygg-Fast och Hemfosa

Transaktioner Bygg-Fast och Riksbyggen bygger över 230 nya hyresrätter på Ribby Ängar i Västerhaninge. Samtidigt köper Riksbyggen 148 befintliga lägenheter av Hemfosa och Bygg-Fast.
Publicerad den 11 Juni 2015
Riksbyggen, Bygg-Fast och Hemfosa genomför en bostadsaffär i Västerhaninge. Bild: Bygg-Fast
Riksbyggen, Bygg-Fast och Hemfosa genomför en bostadsaffär i Västerhaninge.

Riksbyggen förvärvar ett kvarter (Ribby 1:478) med 148 lägenheter samt fastigheter med byggrätter (Ribby 1:480 och 1:481) för ytterligare cirka 230 lägenheter. Säljare är Hemfosa och Bygg-Fast. Hemfosas del av affären uppgår till 315 miljoner kronor.

Riksbyggen planerade nyproduktionen kommer att utvecklas i samarbete med Bygg-Fast under de närmaste två åren.

Området bebyggs i två etapper och kommer att stå klart i slutet av 2017.

Försvarsmakten hyr 70 lägenheter i den uppförda etappen och man har ett fortsatt stort behov av boende till sina anställda vid Berga utanför Haninge.

- Med den planerade nyproduktionen bidrar Riksbyggen till att minska den akuta bristen på lägenheter i regionen. Jag ser fram emot vårt första samarbete med Bygg-Fast. Som företag kompletterar vi varandra väl inom områdena projektutveckling, projekt- och byggledning samt fastighetsförvaltning. Det gör att vi tillsammans kan hålla uppe ett högt tempo för att producera nya lägenheter, säger Carl-Johan Hansson, chef för Riksbyggens affärsområde Fastigheter.

- Tillsammans har vi fått möjlighet att utveckla en ny stadsdel i Västerhaninge. Det är både en stor utmaning och en väldigt stor möjlighet. Framför allt är jag nöjd med att det är hyreslägenheter som produceras, en boendeform som efterfrågas, säger Peter Bellevik, vd för Bygg-Fast.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Annons Image
Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Allt om Skanskas jättesatsning på förvaltningsfastigheter

Bolag Skanska breddar verksamheten och adderar ett förvaltningsben som ska nå upp i 12–18 miljarder kronor. Claes Larsson, Executive Vice President och ansvarig för Skanskas kommersiella fastighetsutveckling, berättar för Fastighetssverige om satsningen, målsättningen, vilken typ av fastigheter som kommer hamna i det nya bolaget, synergieffekterna och hur det kommer utveckla Skanska som bolag.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY