Image
Köksmästaren 2 och 3 i Tyresö.
Köksmästaren 2 och 3 i Tyresö. Bild: Husfoto Objekt360

Revelop köper industrifastigheter i Stockholm och Göteborg

Transaktioner Revelop förvärvar två fullt uthyrda industrifastigheter i två separata transaktioner i Stockholm respektive Göteborg. Fastigheterna omfattar totalt 8 800 kvadratmeter uthyrningsbar yta.
Publicerad den 13 Juni 2023

Med förvärven fortsätter Revelop att investera i delmarknader som är under strukturell tillväxt. Fastigheterna är förvärvade i två separata transaktioner och är belägna i existerande kluster vilket bidrar till att stärka Revelops position i två prioriterade delmarknader. Båda fastigheterna är fullt uthyrda.

Industrifastigheten Köksmästaren 2 och 3, belägen i den snabbväxande delmarknaden Lindalen i Tyresö, är ytterligare ett tilläggsförvärv i Stockholm. Lindalen har ett utmärkt logistikläge tack vare distributionsmöjligheter till Storstockholm, Nynäshamns hamn och övriga Sverige. Fastigheten förvärvas av hyresgästen Kobia AB och omfattar 6 800 kvadratmeter uthyrningsbar yta.

Efter tidigare förvärv av fyra industrifastigheter i den attraktiva delmarknaden Kärra stärker Revelop närvaron i området ytterligare genom ett tilläggsförvärv. Fastigheten omfattar cirka 2 000 kvadratmeter uthyrningsbar yta för industriverksamhet. Kärra kännetecknas av låg vakansgrad drivet av stark efterfrågan och närheten till motorvägsnätet som förbinder Göteborgsregionen.
– Vi tror mycket på industrisektorn, speciellt i urbana lägen som påverkas av den pågående utvecklingen. Genom omfattande ESG-initiativ, som förbättrad energiprestanda, förlänger vi byggnadernas livslängd och tar dem på en resa från bruna till gröna. Tilläggsförvärven stärker vår existerande portfölj och ger hög riskjusterad avkastning med starkt kassaflöde, säger Thomas Sipos, koncernchef på Revelop.

ESG-strategin innefattar bland annat investeringar i ny teknik som installation av solpaneler, AI-styrning i syfte att minska energiförbrukningen samt miljöcertifiering enligt BREEAM In-Use.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Bilderna bakom kulisserna: Så ska legendarisk rockklubb bli galen golfklubb på 1 000 kvadrat

Uthyrning Olle Frandsen, en av grundarna till Underground Golf Club, möter upp på Fastighetssveriges reporter i den legendariska rockkonsertlokalen på Kaserntorget, mitt i den centrala smeten av Göteborg. Om en kort tid är det dock galen golf som ska fylla den 1 000 kvadratmeter stora lokalen. – Självklart ska vi behålla Sticky Fingers-skylten på något sätt, säger han.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige