Image
Martin & Servera flyttar huvudkontoret till Castellums fastighet på Kungsholmen.
Martin & Servera flyttar huvudkontoret till Castellums fastighet på Kungsholmen. Bild: Martin & Servera

Restaurangjätte flyttar till Kungsholmen – tar fem våningar hos Castellum

Uthyrning En ny mötesplats för restaurangbranschen i Stockholm och Sverige skapas när Martin & Servera, med huvudkontor, säljkontor och utbildningsverksamhet samt koncernens dryckesspecialister, Galatea, flyttar in hos Castellum i nya lokaler på Lindhagensgatan 133 på västra Kungsholmen.
Publicerad den 31 Augusti 2023

Martin & Servera lämnar alltså Årsta och Galatea flyttar samtidigt från Alvik. Den nya gemensamma adressen är Lindhagensgatan 133. Sorundahallarna blir kvar med lager och kontor i Västberga. Restaurangbutikerna i Årsta och Bromma stannar också där de är.

– Vårt nya kontor är inte bara en modern och attraktiv arbetsplats för våra medarbetare. Det är ett ställe som stimulerar möten och samarbete – helt enkelt en ny och härlig mötesplats för restaurangbranschen, säger Liv Forhaug, koncernchef Martin & Servera-gruppen.

Hållbarhet har varit ett av ledorden genom hela projektet. Fastighetsbolaget som utvecklat fastigheten för Martin & Servera är Castellum.
– Med alla de specialbehov vi har för vår verksamhet hade det kanske varit enklare att bygga nytt från grunden, men vi valde i stället att ge nytt liv till det gamla åttiotalshuset på Lindhagensgatan, säger Liv Forhaug.

Det här är Castellums största återbruksprojekt någonsin. Byggelement, fönster, dörrar, inredning, möbler har sparats och återanvänts – i det nya kontoret, eller i andra byggprojekt. Detta sammantaget har gett en besparing på 1 964 ton CO2e.

I huset, som består av entréplan plus fem våningar dedikerade för Martin & Serveras verksamhet, finns bland annat:
Martin & Servera med huvudkontor och säljkontor Stockholm
Galateas huvudkontor och säljkontor
GastroMerits utbildningskök och övriga utbildningslokaler
Provkök
Dryckesprovningsrum och Galateas bar

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Visar att vi menar allvar med vår satsning i Finland"

Bolag Strawberry fortsätter sin expansion i Finland. Nu står det klart att bolaget tar över anrika Hotel Katajanokka på Skatudden i Helsingfors – och etablerar Clarion Collection på den finländska marknaden. Strawberrys etableringschef Daniel Stenbäck berättar för Fastighetssverige om betydelsen av att lansera Clarion Collection i Finland, om Helsingfors som hotellstad och om hur den finländska hotellmarknaden står sig kontra den svenska.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige