Image
Försvarsminister Peter Hultqvist invigde Rekryteringsmyndighetens nya lokaler i Värtahamnen.
Försvarsminister Peter Hultqvist invigde Rekryteringsmyndighetens nya lokaler i Värtahamnen. Bild: Stadsutvecklarna i Värtahamnen

Rekryteringsmyndigheten till Värtahamnen

Uthyrning I fredags invigde försvarsminister Peter Hultqvist Rekryteringsmyndighetens nya lokaler i Värtahamnen. Totalförsvarets rekryteringsmyndighet hyr 5 000 kvadratmeter av Capman Real Estate i kvarteret Lybeck på Tegeluddsvägen 29A.
Publicerad den 22 September 2020

De nya lokalerna erbjuder en betydligt bättre planlösning då all verksamhet samlas på en våning istället för som tidigare fem våningar. Det gör det lättare för de prövande att hitta samtidigt som flödet i prövningskedjan optimeras.

Parallellt med inflyttningen pågår arbetet med att bygga ut byggnaden. Genom utvecklingen av kvarteret kopplas Värtahamnen samman med Gärdet. En arkad med trottoar och lokaler i bottenvåningen planeras invid Södra Hamnvägen och framsidan vänds mot Värtahamnen. På så sätt skapas en tydligare koppling till den framväxande stadsdelen, med levande bottenvåningar, lokaler och en variation av verksamheter.

– Att en verksamhet som Rekryteringsmyndigheten flyttar till Värtahamnen bidrar till stadsdelens liv och rörelse. För vår del är det dessutom en bekräftelse på att stadsdelens utveckling mot en levande och attraktiv stadsdel skapar efterfrågan på moderna och hållbara lokaler här, säger Kristina Alvendal, Stadsutvecklarna i Värtahamnen.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige