Image
Eric Bergström, vd Regio.
Eric Bergström, vd Regio. Bild: Brunswick

Regio utvecklar ytterligare lokaler åt MLT i Uppsala

Uthyrning Regio och Reimnor har tecknat avtal med Mellansvenska Logistiktransporter AB avseende utveckling av en ny verksamhetsbyggnad om drygt 1 700 kvadratmeter inom Östra Fyrislund i Uppsala. Den nya byggnaden ligger i direkt anslutning till MLT:s huvudkontor som stod klart i början av året.
Publicerad den 23 November 2021
Annons
Image

Östra Fyrislund är ett utvecklingsområde för verksamhetslokaler, endast 7-8 minuter från centrala Uppsala. I april 2020 förvärvade Regio ett flertal fastigheter inom området och initierade ett samarbete med Reimnor som delägare och lokal partner. Under 2020 utvecklades ett nytt huvudkontor om 2 300 kvadratmeter åt MLT, vilket togs i bruk i början av 2021.

Nu kompletteras förhyrningen med nyproduktion av en anpassad lager-/logistikbyggnad om 1 700 kvm, vilken kommer att förbindas med övriga lokaler genom ett skärmtak. Byggnaden uppförs med sedumtak och med materialval i enlighet med SundaHus.

Eric Bergström, vd Regio säger:
– Östra Fyrislund är ett eftertraktat område och vi har haft flera företag som visat intresse för att nyetablera sig på fastigheten. Det känns dock extra roligt att kunna vidareutveckla fastigheten med lokaler åt MLT och därmed ytterligare stärka ett gott samarbete med en uppskattad hyresgäst.

Daniel Åberg, vd MLT säger:
– Det strategiska läget intill Uppsalas södra infart från E4 har givit oss en ordentlig skjuts i efterfrågan och därmed behovet att vidareutveckla vår affär. Att utveckla partnerskapet med Regio känns tryggt och hållbart och gör att vi kan fokusera på kärnaffären.

Regios totala förvaltningsvolym i Uppsala uppgår till cirka 50 000 kvadratmeter uthyrningsbar area. Reimnor ansvarar för förvaltning och vidareutveckling av fastigheterna inom Östra Fyrislund.

- Andreas Lithander
andreas@fastighetssverige.se

Ämnen

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Batljan: "Vi kommer aldrig släppa JM"

Bolag Den 20 juni köpte SBB 20 procent av kapitalet i JM och under hösten har börsjätten fyllt på ännu mer och äger nu 27 procent av aktierna. Det har spekulerats om SBB kan komma att lägga ett bud på hela bolaget men kring det ämnet är Ilija Batljan som väntat fåordig. SSB-vd:n ser i alla fall JM som en långsiktigt investering för sitt snabbväxande bolag, det berättade han bland annat under ett event som Aktiespararna ordnade under tisdagen.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY