Image

Regio köper Solbackens handelsområde i Skellefteå

Transaktioner Sveafastigheters och Tredje AP-fondens gemensamma bolag Fastighets AB Regio har förvärvat fem fastigheter inom Solbackens handelsområde i Skellefteå.
Publicerad den 1 April 2016

Säljare är Savills Investment Management och tillträdde skedde den 31 mars.

Fastigheterna omfattar drygt 34 000 kvadratmeter moderna lokaler för externhandel, vilket i princip utgör hela Solbackens handelsområde. Hyresgäster är bland annat Ica Maxi, Systembolaget, Jula och Rusta.

– Vi är mycket nöjda med att kunna lägga Skellefteå till kartan över Regios fastighetsbestånd. Skellefteå och övriga regionstäder i norra Sverige är mycket intressanta för Regios fortsatta expansion. Regio har sedan starten för cirka ett halvår sedan förvärvat 32 fastigheter inom handel och kontor, spridda över tolv orter från Karlskrona i söder till Skellefteå i norr, säger Eric Bergström på Sveafastigheter.

– Vi är mycket nöjda med vår investering i Solbacken som vi ägt sedan 2007. Det är ett praktexempel på hur Savills IM utvecklar ett bestånd. Vi har vidgat detaljhandelsytan tillika förbättrat mixen av hyresgäster vilket lett till att handelsplatsen kontinuerligt ökat sin omsättning. Sammantaget har dessa
åtgärder ökat attraktionen för området, antalet besökare och även fastighetsvärdet avsevärt. När vi nu lämnar över stafettpinnen är det glädjande nog till Sveafastigheter som jag är övertygad om kommer fortsätta förbättra Solbacken, säger Peter Broström, head of Nordics på Savills IM.

I samband med förvärvet startar Regio ett samarbete med en ny förvaltningspartner, Herde Förvaltning, som kommer att hantera fastighetsförvaltningen i enlighet med Sveafastigheters etablerade LAMP-modell (Local Asset Management Partner).
CBRE hade försäljningsuppdraget.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Pilotprojektets slutsats: Si och så med byggaktörsdrivna detaljplaner

Bygg/Arkitektur Stadsbyggnadsnämnden har i budget för 2020 och 2023 fått i uppdrag av kommunfullmäktige att pröva och utvärdera så kallade byggaktörsdrivna planprocesser. Slutsatserna har nu presenterats i ett utlåtande av stadsbyggnadskontoret, och man kan konstatera att det är högt och lågt i fynden från de tre pilotprojekten som staden använt sig av. Fastighetssverige berättar mer.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige