Image

Regio köper av Stendörren i Järfälla

Transaktioner Fastigheten är en vakant kontorsbyggnad om cirka 18 000 kvadratmeter och är belägen inom området Veddesta där Järfälla kommun planerar för en ny stadsdel med utveckling av bostäder, kontor och stadsrelaterad service.
Publicerad den 19 December 2016

Kommunens planer för området omfattar 20 000 nya bostäder inom de närmaste 15 åren. Störst bland utvecklingsområdena är Veddesta, dit uppgången för en ny tunnelbanesträckning påbörjas inom ett par år. Området kommer inom närtid att bindas samman med Barkarbyområdet där det planeras för högskola, forskning och ytterligare bostäder.

– Veddesta är ett enormt spännande område inom det expansiva Järfälla och vi är mycket glada över att få vara en del av utvecklingen i området. Vi tänker oss en förädling av fastigheten och ett förändrat användningsområde, till exempel till skolverksamhet vilket kommer att behövas i den nya stadsdelen. Närområdets utvecklingsplaner för sjukhus, bostäder, handel och kontor passar väl med Regios strategi att finnas i regionstädernas tillväxtområden, säger Eric Bergström på Sveafastigheter.

Real Value Management har biträtt köparen under processen och kommer att fortsätta som lokal partner avseende förvaltning och utveckling av fastigheten.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

CBRE-profilerna: "Ryktet om handelns död är överdrivet"

Ekonomi/Finansiering City letar identitet och externområdena går som tåget. Omsättningen har krympt och företagen har slimmat organisationen – men vinsten är tillbaka. CBRE:s Bengt Axelsson och Oscar Sandén reder ut för Fastighetssveriges läsare vad som hände med butikerna i innerstaden från 2017, hur big box-områdena mår och hur handeln kommer att se ut – i framtiden.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige