Image
Bild: RED

RED och Peritas hyr ut sista byggrätten i Sundsvall till Dollarstore

Handel Hyr ut 4 000 kvadratmeter i Östra Birsta.
Publicerad den 27 November 2019

RED och Peritas har under en relativt kort tidsperiod lyckats fylla handelsplatsen till den sista byggrätten om cirka 4 000 kvadratmeter vilket motbevisar de negativa teserna om den fysiska handelns attraktivitet, och i synnerhet handelsaktörernas intresse för strategiskt bra placerade handelsplatser. Under hösten har både EKO-hallen och Elgiganten öppnat sina butiker med stor framgång medan Jysk beräknar sin öppning till slutet av mars 2020. Dollarstore förväntas slå upp portarna för sin nya butik i slutet av oktober samma år.

– Vi på RED och Peritas är både stolta och nöjda över projektets utveckling som delvis har ritat om handelsstrukturen i Sundsvall, Birsta, till vår fördel. Tillskottet av en Dollarstore välkomnas varmt och vi kan slutligen konstatera att handelsplatsen är fullt uthyrd, säger Ronald Rico på RED.

- Victor Friberg
victor@fastighetssverige.se

Ämnen

RED - Rico Estate Development på Branschguiden

RED är ett privat fastighetsutvecklingsbolag med inriktning mot kommersiella fastigheter. Bolaget arbetar uteslutande med externa handelsplatser så kallade Retail Parks och har specialiserat sig inom detta område.

"RED's mål är att fortsätta vara fastighetsmarknadens främsta aktör inom segmentet Retail Parks"

Bolaget utvecklar, hyr ut, investerar i och förvaltar varje enskilt investeringsobjekt. Investeringarna sker dels i egna projekt och erbjuder också saminvesteringar genom så kallade Operating partner strukturer. Målsättningen är att alltid säkra ett långsiktigt ägan...

Läs mer om RED - Rico Estate Development på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

"En del budprocesser har dragit iväg"

Bolag Folksam är en av Sveriges största kapitalförvaltare. De köpte nyligen en samhällsfastighet i Helsingborg från Skanska för omkring 200 miljoner kronor. Folksam har en uttalad strategi att öka innehavet i fastigheter. Fastighetsdirektören Lars Johnsson ger en djup inblick i verksamheten i en intervju med Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY