Image

Real Holding köper Sydfastgruppen

Bolag Real Holding har köpt 89,75 procent av aktierna i förvaltningsbolaget Sydfastgruppen.
Publicerad den 15 Augusti 2016

Sydfastgruppen beslutade på årsstämman den 30 juni att genomföra en företrädesemission, samt för det fall denna inte fulltecknades låta Real Holding teckna sig för ej tecknade aktier. Real Holding tecknade samtliga icke tecknade aktier, motsvarande 67 procent av aktierna, samt har förvärvat ytterligare två delägares aktier så att Real Holdings innehav totalt uppgår till 89,75 procent av Sydfastgruppens aktier.

Sydfastgruppen omsätter cirka 10 miljoner om året, exklusive kommande koncerninterna intäkter. Sydfastgruppens resultat för innevarande år, exklusive kommande interna transaktioner, beräknas uppgå till mellan nollresultat och upp till en halv miljon kronor. Bolaget har per dags dato sju anställda personer, var och en med viktiga nyckelfunktioner. Organisationen är beredd på ytterligare tillväxt och nyanställningar om och i så fall när så behövs. Real Holding har investerat totalt ungefär 700 000 kronor i nyemissionen och vid förvärvet av tidigare två delägares aktier.

Förvärvet kommer att sammanföra Real Holdings växande fastighetsportfölj med Sydfastgruppens expertis inom fastighetsförvaltning och projektledning, vilket kan bidra till ökade fastighetsvärden i Real Holdings fastighetsportfölj. Dessutom kommer företaget att få en bra utgångspunkt för att ytterligare utnyttja möjligheterna till tillväxt och ökat värdeskapande.

- Den strategiska matchningen mellan Real Holding och Sydfastgruppen är mycket lovande och gör att vi har stora förväntningar på koncernens framtid. Ett professionellt arbetssätt inom alla kärnfunktioner är nyckeln till Real Holdings framgång och fortsatta tillväxt. Genom förvärvet av Sydfastgruppen får vi tillgång till avancerad expertis och kompetenser som kommer att stärka vår organisation och leda till ökat värdeskapande för våra aktieägare då det är min övertygelse att Sydfastgruppen kommer att öka värdet på såväl Bolagets befintliga som kommande fastighetsbestånd, säger Real Holdings vd Daniel Andersson.

Sydfastgruppen är ett kommersiellt företag inom fastighetstjänster som erbjuder en lång rad olika tjänster som fastighetsförvaltning, ekonomisk- och administrativ förvaltning, projektledning för nybyggnationer och renoveringsprojekt, förvaltning av köpcenter och uthyrning - allt med lokalt fokus. Med kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, Huskvarna, Karlstad och Avesta, samt verksamhet över hela Sverige har Sydfastgruppen bidragit till att öka värdet på sina kunders fastigheter under mer än 20 år.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sven-Olof Johansson: "Varje dag som går utan räntesänkningar förvärras situationen"

Bolag Fastpartners Q1-rapport visar på ökade hyresintäkter med 4,1 procent och ett driftnetto som ökade med 2,3 procent. Förvaltningsresultatet minskade dock rejält, med 25,2 procent, och vd Sven-Olof Johansson efterlyser nu sänkta räntor omgående. Fastighetssverige fick en pratstund med honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige