Image
Visualisering av utvecklingen av stadsdelen Brunnshög i Lund. Illustration: Kjellander Sjöberg.
Visualisering av utvecklingen av stadsdelen Brunnshög i Lund. Illustration: Kjellander Sjöberg. Bild: LKF/Praktikertjänst

Praktikertjänst planerar ny vårdcentral i Lund

Uthyrning Vårdföretaget Praktikertjänst ska öppna en ny vårdcentral i Lund. Mottagningen är planerad att ligga i stadsdelen Brunnshög och planerat startdatum är under det fjärde kvartalet 2027.
Publicerad den 9 September 2024

– I Lund har man nära till det mesta och många som bor här pendlar till andra delar av Skåne samtidigt som många åker hit för att arbeta. Dessutom växer staden och i takt med att nyinflyttningen ökar så ökar också behovet av nära vård. Därför planerar vi just nu för en helt ny vårdcentral i Brunnshög och den hoppas vi kunna öppna när området utvecklats lite till, säger Kalle Sandberg, regional affärsutvecklare på Praktikertjänst.

Vårdcentralen – som ska drivas inom vårdval vårdcentral på uppdrag av Region Skåne – ska ligga i en fastighet som utvecklas och ägs av Lunds kommunala fastighetsbolag, LKF. Mottagningen är planerad att ligga på bottenplan och vara över 650 kvadratmeter. I resten av fastigheten planeras för SÄBO med mellan 60 och 90 platser.

Verksamheten har ännu inget namn och rekrytering av en delägargrupp med verksamhetsansvariga pågår.

– Vi har planerat för den här verksamheten i flera år och genom att vi ny tecknat hyresavtal så har vi tagit ett stort kliv framåt. Det blir en rejäl satsning och vi hoppas att starta med en god bemanning, varav två kommer att vara läkare med specialistkompetens inom just allmänmedicin, avslutar Kalle Sandberg.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Bostadsbyggandet har investeringsbehov på 1 000-2 000 miljarder"

Bostäder Räntan, löneutvecklingen och byggpriserna är faktorer som kommer påverka vägen framåt när krisen för bostadsbyggnadet har bottnat ur. Fast krisen och dess effekter är långt ifrån över menar Lennart Weiss, Veidekkes kommersiella direktör, när han gästade Västsvenska Handelskammarens seminarium på temat om vägen framåt.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige