Image
Petra Sörling.
Petra Sörling. Bild: Svenska bordtennisförbundet

Petra Sörling tar plats i SOK:s styrelse

Karriär Petra Sörling, vd för Rosengård Fastigheter, får ett tungt uppdrag. Sörling, som även är ordförande i Svenska bordtennisförbundet, har valts in som ny styrelseledamot i Svenska olympiska kommittén (SOK).
Publicerad den 30 April 2021

Rosengård fastigheter tog 2017 över 1 660 lägenheter – med cirka 5 000 boende – i det särskilt utsatta området Rosengård i Malmö. Bolaget skapades och ägs fortfarande till lika delar av MKB, Victoria Park, Balder och Heimstaden. Petra Sörling har varit vd sedan starten.

Parallellt med sitt arbete i fasitghetsbranschen är hon engagerad i Svenska bordtennisförbundet. Hon har varit med styrelsen sedan 2003 och har varit ordförande sedan 2013. Nu får hon ett nytt prestigeuppdrag inom idrottsvärlden när hon väljs in som ny styrelseledamot i SOK.

Hennes arbete i Svenska bordtennis förbundet tillsammans med hennes internationella erfarenheter, som Vice President i det internationella bordtennisförbundet sedan 2009, gör att det är en erfaren bordtennisprofil som tar plats i Sveriges olympiska kommitté. Petra Sörling är också den första ledamoten i Sveriges olympiska kommitté som kommer från bordtennisen.
– Det ska bli otroligt kul. Jag gillar den olympiska rörelsens grundvärderingar med respekt för varje individ och vänskap över alla gränser och att sträva efter att utvecklas över sina egna gränser. Det är dessa förutsättningar som vi inom SOK ska arbeta för så att vi kan ge våra medlemsförbund och deras aktiva bästa stöd. På sista raden är det ändå olympiska medaljer till Sverige som räknas, säger Petra Sörling.

Det är dock inte första gången Petra Sörling har ett uppdrag för den olympiska svenska rörelsen. Under kampanjen senast för Vinter-OS till Sverige var hon med och bedrev lobbyarbete på plats i Lausanne och redan 2002 var hon med i den olympiska sessionen nere i Grekland.
– Kontakten med den olympiska akademien nere i Olympia och hela sammanhanget på plats där allt började är något alla borde få uppleva. En fantastisk utbildning som jag haft mycket glädje av, säger Petra Sörling.
– Sammanfattningsvis är jag väldigt stolt över att fått detta förtroende och hoppas att jag med mitt stora idrottsengagemang och mina erfarenheter även från näringslivet kan bidra till att göra verksamheten inom SOK ännu bättre framåt.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Modekedjans inrednings-satsning lämnar centralt läge

Uthyrning Efter fem år lämnar Ellos Home sin butik på Korsgatan mitt i Göteborgs CBD.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige