Image
Peab säljer fastigheten med Steam Hotel och Kokpunkten, med actionbad, till Centur, ägt av Peab och Balder.
Peab säljer fastigheten med Steam Hotel och Kokpunkten, med actionbad, till Centur, ägt av Peab och Balder. Bild: Kokpunkten

Peab säljer till JV med Balder

Transaktioner Peab har avyttrat fastigheten Ångkraftverket 2 i Västerås i vilken Steam hotell och Kokpunkten Actionbad är hyresgäster. Avyttringen har skett till Centur som ägs till lika delar av Peab och Balder.
Publicerad den 2 Januari 2019

Peab har i egen regi utvecklat och byggt hotellet och badet. Hotellet har varit i drift med ESS hotell som operatör sedan augusti 2017 och har haft en väldigt bra utveckling med mycket positiv uppmärksamhet. Hotellet och badet utgör tillsammans en destination som bidragit till att befästa Västerås position på turistkartan.
För den fortsatta förvaltningen är det logiskt att ägandet övergår till Centur. Via delägande i Centur har Peab även del i framtida resultat.

Transaktionen har ingen påverkan på resultatet, men innebär att Peabs nettoskuld minskar med 765 miljoner kronor. Transaktionen redovisas och har likviditetseffekt i fjärde kvartalet 2018.
– För Peabs projektutvecklingsverksamhet är detta en bra transaktion som frigör kapital samtidigt som vi har del i den framtida utvecklingen via vårt joint venture-bolag Centur, säger Göran Linder, affärsområdeschef på Peab Projektutveckling.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

De har suttit längst på vd-stolen

Lista Rekryteringarna till vd-stolarna som skedde mellan 2016-2019 verkar fortfarande hålla. Fastighetssverige har kartlagt hur länge vd:arna har haft sina uppdrag.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige