Image
Peab säljer fastigheten med Steam Hotel och Kokpunkten, med actionbad, till Centur, ägt av Peab och Balder.
Peab säljer fastigheten med Steam Hotel och Kokpunkten, med actionbad, till Centur, ägt av Peab och Balder. Bild: Kokpunkten

Peab säljer till JV med Balder

Transaktioner Peab har avyttrat fastigheten Ångkraftverket 2 i Västerås i vilken Steam hotell och Kokpunkten Actionbad är hyresgäster. Avyttringen har skett till Centur som ägs till lika delar av Peab och Balder.
Publicerad den 2 Januari 2019

Peab har i egen regi utvecklat och byggt hotellet och badet. Hotellet har varit i drift med ESS hotell som operatör sedan augusti 2017 och har haft en väldigt bra utveckling med mycket positiv uppmärksamhet. Hotellet och badet utgör tillsammans en destination som bidragit till att befästa Västerås position på turistkartan.
För den fortsatta förvaltningen är det logiskt att ägandet övergår till Centur. Via delägande i Centur har Peab även del i framtida resultat.

Transaktionen har ingen påverkan på resultatet, men innebär att Peabs nettoskuld minskar med 765 miljoner kronor. Transaktionen redovisas och har likviditetseffekt i fjärde kvartalet 2018.
– För Peabs projektutvecklingsverksamhet är detta en bra transaktion som frigör kapital samtidigt som vi har del i den framtida utvecklingen via vårt joint venture-bolag Centur, säger Göran Linder, affärsområdeschef på Peab Projektutveckling.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Northvolt backar från fabriksplaner – här är Borlänges största fastighetsägare

Bolag En bomb slog ner i Borlänge under onsdagen. Batteritillverkaren Northvolt skrotar sina planer på att bygga en fabrik i staden och 1 000 jobb uteblir. Samtidigt framkommer det att bolaget vill sälja den 900 000 kvadratmeter stora marken. Fastighetssverige har kartlagt de tio största fastighetsägarna i kommunen.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige