Image

Peab avsätter 100 miljoner till vinstandelsstiftelse

PERSONAL Peab och Peab Industri har tillsammans avsatt 100 miljoner kronor för 2007, till en nyskapad vinstandelsstiftelse. Den individuella årliga vinstandelen kommer att stå i relation till den anställdes anställningsmånader.
Publicerad den 3 Mars 2008

Peab har avsatt 75 miljoner och Peab Industri 25 miljoner kronor. Vinstandelsstiftelsen ersätter tidigare system för vinstdelning inom koncernerna.

Stiftelsens förmögenhet skall, enligt stiftelsens placeringspolicy, i huvudsak placeras i aktier i Peab och Peab Industri.

Syftet med vinstandelsstiftelsen är bland annat att:
# Skapa ökad delaktighet genom medarbetarnas delägarskap
# Skapa bättre ekonomiska villkor för medarbetarna efter pensioneringen
# Skapa ökad förståelse för lönsamheten i företagen
# Stimulera medarbetarnas intresse för långsiktig anställning i företagen

− Medarbetarna skall givetvis få del av det överskott de själva är med om att skapa. Att bilda en vinstandelsstiftelse är ett bra sätt att knyta våra medarbetare starkare till oss och detta är ett långsiktigt sätt att belöna ett gott arbete, säger Peabs vd Mats Paulsson.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Flyttar in i centralt pangläge – tar över efter amerikanska jätten

Uthyrning Under våren stängde Pizza Hut en av sina två Göteborgs-restauranger, centralt belägen i Sigillets fastighet i korsningen Kungsgatan-Västra Hamngatan inom CBD. Nu har en populär koncept-aktör huggit på den vakanta lokalen och kommer att slå upp portarna i höst. Fastighetssverige berättar mer.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige