Image
P-G Persson.
P-G Persson. Bild: Marie Ullnert

P-G Persson lämnar Platzer under 2023

Bolag Efter nära 15 år som vd i bolaget har P-G Persson informerat Platzers styrelse om att han önskar lämna sitt uppdrag. Han kommer arbeta kvar som vd i bolaget fram till årsstämman i mars 2023 och kommer därefter finnas tillgänglig för styrelse och ny vd fram till sommaren 2023 för att möjliggöra en ordnad övergång. Styrelsen inleder omgående en rekryteringsprocess.
Publicerad den 29 Augusti 2022

– Att lämna som vd i Platzer i samband med årsstämman 2023 efter 15 år känns både helt naturligt och lite märkligt på samma gång. Det har varit en fantastiskt rolig resa där vi har gått från att vara ett mindre onoterat fastighetsbolag till ett av de ledande börsnoterade fastighetsbolagen i Göteborg. Jag är oerhört tacksam för det förtroende jag fått från ägare, styrelse och medarbetare genom åren att tillsammans genomföra den tillväxtstrategi vi har haft i bolaget som har tagit oss dit vi är idag. Samtidigt inser jag att det är väldigt många år som jag har varit vd i bolaget och att det är dags för mig att göra utrymme för något annat i yrkeslivet. Jag har inget nytt uppdrag på gång utan kommer köra på som vanligt i Platzer fram till årsstämman 2023 och ser därefter fram emot att lite mer på distans följa Platzers fortsatta tillväxtresa, säger P-G Persson, vd på Platzer.

– Jag vill rikta mitt och styrelsens varma tack till P-G för hans värdefulla arbete under nästan 15 år i bolaget. Under P-Gs engagerade och drivande ledarskap har bolaget framgångsrikt tagits till börsen och genom en tydlig strategi blivit en ledande aktör inom kommersiella fastigheter i Göteborg. Platzer har med P-G som vd utvecklats till ett starkt och värdeskapande fastighetsbolag på en stabil finansiell grund. Styrelsen inleder nu processen med att rekrytera en efterträdare för att driva det fortsatta tillväxtarbetet och förverkligandet av bolagets vision om att göra Göteborg till Europas bästa stad att arbeta i, säger Charlotte Hybinette, styrelseordförande i Platzer.

- Andreas Lithander
andreas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Teknologi måste tjäna ett syfte om Omid Noghabai ska satsa

Bolag Han har grundat flertalet bolag inom fastighetsbranschen och enligt honom själv vill han modernisera branschen från grunden. Samtidigt är Omid Noghabai tydlig med hur han ser på digitaliseringsarbetet: – Det ska vara koncept som gör att man som fastighetsägare faktiskt sparar pengar. Då kommer jag att investera i det.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige