Image
Fredrik Brodin.
Fredrik Brodin. Bild: Stefan Tell / Stendörren

Offentliga Hus köper i Borås

Transaktioner Offentliga Hus i Norden AB har ingått avtal med Järngrinden Fastighets AB om förvärv av fastigheten Borås Saturnus 14. Förvärvet sker genom bolagsförvärv och den preliminära köpeskillingen för aktierna uppgår till 42 miljoner kronor, baserat på ett underliggande fastighetsvärde om 188 miljoner kronor. Tillträde beräknas ske den 1 april 2020.
Publicerad den 22 Januari 2020

Den uthyrningsbara ytan på fastigheten uppgår till drygt 9 000 kvadratmeter och består av lokaler för kontor och vård. Fastigheten är upplåten till offentlig verksamhet, där de största hyresgästerna är Västra Götalandsregionen och Borås Stad. Årshyresvärdet uppgår till cirka 12 miljoner kronor.

– Fastigheten Saturnus 14, centralt belägen med offentlig verksamhet i en regionsstad med stark tillväxt, blir ett ypperligt komplement till bolagets fastighetsportfölj. Att som nytillträdd vd för Offentliga Hus göra ett första förvärv som uppfyller alla våra investeringskriterier gläder mig mycket, säger Fredrik Brodin, vd på Offentliga Hus.

– Förvärvet av denna samhällsfastighet stärker vårt kluster i en kommun där vi sedan tidigare är fastighetsägare och den kommer generera stabila kassaflöden under många år framöver, säger Johan Bråkenhielm, fastighets- och transaktionschef på Offentliga Hus.

– Vi är nöjda med att ha genomfört den här affären med Offentliga Hus. Saturnus 14 är en fin samhällsfastighet i absolut bästa läge i Borås, varför det är med blandade känslor vi säljer, men det passar oss ändå bra då vårt huvudsakliga fokus är bostäder och bostadsutveckling, säger Järngrindens vd Patrik Ivarson.

Colliers har varit parternas rådgivare i denna transaktion.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Neobos strategi framåt: Först avyttring – sedan förvärv

Bolag Fastighetsbolaget Neobo fortsätter minska sina vakanser och öka sin uthyrningsgrad. Däremot redovisar bolaget ett betydligt lägre förvaltningsresultat under första kvartalet, jämfört med samma period året innan. Bolagets vd, Ylva Sarby Westman, säger till Fastighetssverige: – Vi måste arbeta med alla rader i resultaträkningen om vi ska lyckas.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige