Image

Obos Sverige köper mark och bygger 1100 bostäder

Transaktioner Obos Sverige AB har under senaste månaderna har förvärvat mark för att utveckla cirka 1 100 bostäder till ett beräknat värde om drygt 3,5 miljarder kronor.
Publicerad den 3 Mars 2016

I markförvärven ingår bland annat ett nyligen tecknat avtal med HSB gällande en större markaffär där Obos Sverige förvärvar mark på flera orter i Mellansverige. Marby vid Bråviken i Norrköping och Knivsta norr om Stockholm är exempel på orter där nya områden med bostäder kommer att växa fram i Obos regi.

- HSB Projektpartner fortsätter renodlingen av verksamheten i landet. Småhusmark säljs till förmån för produktion av bostadsrätter i flerfamiljshus. Produktionen kommer att förvaltas bra av Obos som med sin erfarenhet i branschen är en stabil köpare, kommenterar Matias Lindberg, vd för HSB Projektpartner.

- Sverige är i stort behov av bostäder. I arbetet med att lösa bostadsbristen på kort och lång sikt krävs att vi stora aktörer i byggbranschen tar vårt ansvar. För oss i Obos Sverige är markförvärv en viktig del i vår strategi för att effektivt kunna leverera bostäder där människor vill bo och leva och därmed aktivt delta i den svenska samhällsutvecklingen, säger Joakim Henriksson, vd för Obos Sverige AB.

Obos Sverige bedriver projektutveckling i syfte att förädla mark till levande områden runt om i Sverige. Genom sina kända varumärken Myresjöhus, Smålandsvillan och Obos Bostad erbjuder bolaget olika typer av boende som villor, radhus och lägenheter under olika upplåtelseformer. En växande del inom koncernen är satsningen på kommersiella fastigheter och samhällsbyggnader där exempelvis äldreboende, LSS-boende och förskolor ingår.

I Sverige bedriver Obos bostadsutveckling av högsta kvalitet genom de befintliga varumärkena Myresjöhus och Smålandsvillan samt systerbolaget Kärnhem. Inom projektutvecklingsverksamheten finns också varumärket Obos Bostad vars verksamhet främst består i utveckling av flerfamiljshus. Genom Obos Mark AB förvärvar bolaget mark i attraktiva områden runt om i landet. Majoriteten av produktion sker i egna fabriker i Myresjö, Vrigstad, Sävsjö och Sundsvall.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Dystra siffran blottar mager start för finska transaktionsåret

Bolag Den finska transaktionsmarknaden började sakta in under Q3 2022 och hittills under 2023 har aktiviteten varit skral med en transaktonsvolym på ynka 300 miljoner euro, drygt tre miljarder kronor. För helåret 2022 nådde den finska marknaden upp i en volym på 7,2 miljarder euro. Hanna Kaleva på KTI berättar mer om det finska fastighetsåret 2022 och utsikterna för 2023.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige