Image
Fastigheten ligger strax bakom tingsrätten, som är den bruna byggnaden bredvid den svartvita.
Fastigheten ligger strax bakom tingsrätten, som är den bruna byggnaden bredvid den svartvita. Bild: Obos

Obos bygger 38 bostäder i centrala Lund

Bostäder Obos planerar ett projekt med 38 lägenheter som kommer att byggas ett stenkast från centralstationen. Inflyttning planeras till 2026.
Publicerad den 25 September 2024

Obos har förvärvat en fastighet mitt i centrala Lund där 38 bostäder fördelas över fyra våningar.

– Skåne är en prioriterad marknad för Obos så det är naturligtvis väldigt roligt att kunna bygga 38 bostäder i centrala Lund. Lund är en attraktiv kommun som vi har en stark tro på vilket gör att det känns helt rätt att satsa här, säger Frank Sonander, affärsutvecklare på Obos.

Huset, som kommer att uppföras på det som idag är en parkeringsplats blir fyra våningar högt, med fasad i tegel och sadeltak med röda tegelpannor vilket gör att det kommer att smälta in fint i omgivande miljö. Ett parkeringsgarage placeras under huset.

– Eftersom detaljplanen har vunnit laga kraft är nästa steg att detaljrita huset, söka bygglov och starta försäljningen för att byggstarta redan 2025. Det innebär att vi hoppas kunna välkomna de nya bostadsägarna till sina hem under 2026, avslutar Frank Sonander.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Vi tror på en stark realhyresutveckling"

Bolag SBB:s dotterbolag Sveafastigheter är på väg mot börsen och blir därmed det största börsnoterade svenska bostadsbolaget. Sveafastigheters vd Erik Hävermark berättar för Fastighetssverige vad de vill uppnå genom noteringen, om börsklimatet och tajmingen för noteringen, tillväxtplanerna för bolaget och varför Sveafastigheter inte kommer att delas ut till aktieägarna i SBB.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige