Image

Nytt långtidshotell lösning på bostadsbristen för byggjobbare

Bolag I november öppnar Forenom Aparthotel Stockholm South i Flemingsberg, ett långtidshotell där alla lägenheter har eget kök. Hotellet blir det första i det expansiva området, och riktar sig direkt mot byggsektorn.
Publicerad den 24 Oktober 2017
Forenom Aparthotel Stockholm South i Flemingsberg. Bild: Forenom
Forenom Aparthotel Stockholm South i Flemingsberg.

– Forenom hjälper företag och deras anställda att hitta boenden för kortare och längre perioder och fungerar som ett smörjmedel både på bostads- och arbetsmarknaden. Vi ser till att våra gäster känner sig som hemma, även när de är borta, säger Forenom Sveriges vd Mats-Erik Lidström.

Hotellkedjan Forenom är specialiserat på långtidsboende, även om många av gästerna är vanliga turister som till exempel vill besöka Stockholm en helg. Den 15 november öppnar man Forenom Aparthotel Stockholm South i Flemingsberg, som kommer bli kedjans flaggskeppshotell.

Forenom Aparthotel Stockholm South får 205 rum, alla har kök och är mellan 15 och 55 kvadratmeter. En del har även tvättmaskin, dessutom finns tvättstuga i huset som gästerna kan boka.

– För många växande företag i Stockholmsregionen är bostadsbristen ett rekryteringsproblem. Vi vill vara med och lösa det genom att erbjuda de bästa delarna av traditionell hotellverksamhet och permanent boende, säger Mats-Erik Lidström.

Målgrupper för Forenom Aparthotel Stockholm South är inte minst anställda i byggsektorn som tillfälligt arbetar i Stockholmsregionen. Med den höga byggtakt Stockholm nu upplever räknar Forenom med att det nya hotellet kan bli ett bra alternativ för många i byggbranschen.

Flemingsberg är ett tillväxtområde som tills nu har saknat ett hotell. Läget mitt emellan Stockholm och industristaden Södertälje är en knutpunkt för pendeltåg. I området finns flera universitet och högskolor, Karolinska Sjukhuset i Huddinge samt ett rättscentrum.

Forenom är marknadsledande bland långtidshotell i både Finland och Norge. Nu är målsättningen att hotellkedjan ska bli störst även i Sverige. Innan 2017 är slut kommer Forenom att mer än ha fördubblat sitt boendeutbud i Sverige, och gått från 150 till 450 lägenheter.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Standardiserad digitalisering nödvändig, menar experten

Teknik Fastighetsbranschen står inför ett förändringstryck och måste leva upp till myndigheternas och hyresgästernas krav. Men just nu råder en nybyggaranda när det gäller digitalisering i branschen och det saknas tydliga ramar och regler. Christoffer Börjesson är head of digital accelerator på Newsec och har tydliga tankar om hur digitaliseringen bör standardiseras för att lyckas uppnå målet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige