Image
Petit Palä på Sveavägen 50.
Petit Palä på Sveavägen 50. Bild: Gemfast

Nytt kontorspalats i anrik fastighet på Sveavägen

Bygg/Arkitektur Studio Stockholm Arkitektur har fått uppdraget att transformera den kulturhistoriska fastigheten Moraset 1 på Sveavägen 50 i Stockholm och Avanti Partners har fått i uppdrag att jobba med den strategiska uthyrningen.
Publicerad den 26 Mars 2024

I samband med att den tidigare hyresgästen flyttade ut från fastigheten på Sveavägen 50 under hösten 2023 påbörjades en renovering. Studio Stockholms uppdrag innefattar en strategi för utvecklingen, en ny varumärkesprofil, ett nytt koncept och projekteringen av hela byggnaden, interiört såväl som exteriört. Avanti Partners är strategiskt och operativt ansvarig för arbetet med uthyrningen.

– Den här typen av helhetsprojekt passar oss på Studio Stockholm perfekt. Med stor respekt för huset har vi tagit fram en strategi för hela byggnadens långsiktiga utveckling, säger Alessandro Cardinale, grundare och ansvarig arkitekt på Studio Stockholm.

Projektnamnet Petit Palä, som översätts till "det lilla palatset", syftar till att med glimten i ögat betona byggnadens status även i den mindre skalan och dess placering längs en viktig kommersiell gata i Stockholm. Den glasade gårdstillbyggnaden från 2008 kommer att omvandlas till ett gemensamt orangeri för möten, mingel och event. Genomgående har man arbetat med en sammanhängande färg- och materialpalett för att skapa en tydligt sammanhållen karaktär.

–Vi ser fram emot att välkomna en ny hyresgäst. Petit Palä är en perfekt match för den som söker ett eget hus, och som önskar en unik miljö där både verksamhet och företagskultur kan växa och utvecklas, säger Nina de Besche, partner och ansvarig uthyrare på Avanti Partners.

Projektet väntas vara klart för inflytt Q1-Q2 2025 och omfattar totalt ca 2600 kvadratmeter. Byggentreprenör är Mod:Group och ansvarig uthyrare är Avanti Partners.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sven-Olof Johansson: "Varje dag som går utan räntesänkningar förvärras situationen"

Bolag Fastpartners Q1-rapport visar på ökade hyresintäkter med 4,1 procent och ett driftnetto som ökade med 2,3 procent. Förvaltningsresultatet minskade dock rejält, med 25,2 procent, och vd Sven-Olof Johansson efterlyser nu sänkta räntor omgående. Fastighetssverige fick en pratstund med honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige