Image

Nytt ekohus lanseras

BYGG Den prisebelönta arkitekten Rahel Belatchew Lerdell lanserar i samarbete med Willa Nordic ett nytt ekologiskt designhus – Eco House. Det är en helt ny typ av prefabricerat hus som ska kombinera miljömedvetenhet och design.
Publicerad den 5 December 2007

Huset, inklusive taket, kläs helt i obehandlat trä utan färg som innehåller kemikalier och har tilltagen isolering i ytterväggar och tak för minimal energiförlust.

Man har tagit speciell hänsyn till smart källsortering som gör det enkelt att återvinna i vardagen samt jobbat med förnyelsebara material och grönska som renar luften.

Eco House har en genomtänkt planlösning som hushåller med markytan. Det är en 1,5-plans villa med 3,5 meter i takfotshöjd vars fyra sovrum är fördelade på 160 kvadratmeter.

En öppen planlösning främjar samvaro samtidigt som det finns möjlighet att skapa avskildhet. Uppvärmningen sker i form av en frånluftsvärmepump. En centralt placerad kamin kan också bidra till uppvärmningen i hela huset.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

En tidigare Balder-topp frikänns från åtal om grovt insiderbrott

Juridik I april hölls hovrättsförhandlingar i det uppmärksammade Collector-målet där elva personer sedan tidigare är dömda i tingsrätten för insiderhandel i nischbanken som skedde under januari 2020. Nu har domen kommit och hovrätten frikänner samtliga inblandade utom en av de huvudmisstänkta före detta Balder-topparna som alltjämt döms för grovt insiderbrott även i hovrätten, den andre frikänns dock från åtalet om grovt insiderbrott. Ekobrottsmyndighetens åklagaren i fallet kommenterar hovrättens domar för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige