Image

Nytt bolag tar över SEB Trygg Liv-uppdraget

Bolag Ett nystartat svenskt förvaltningsbolag, lett av Grandabs Mikael Hasselberg, tar över förvaltningen av SEB Trygg Livs svenska fastighetsbestånd om drygt 500 000 kvadratmeter.
Publicerad den 22 December 2015
Mikael Hasselberg Bild: Grandab
Mikael Hasselberg

Förvaltningsuppdraget är ett totalåtagande avseende kommersiell, ekonomisk och teknisk förvaltning. Uppdraget startar 1 april 2016. Gamla Livförsäkringsaktiebolaget SEB Trygg Livs (publ) svenska fastighetsbestånd omfattar 69 fastigheter om totalt cirka 505 000 kvadratmeter belägna i Stockholm, Uppsala, Göteborg, Helsingborg och Malmö.

- Det är en oerhörd ynnest och ett stort förtroende att kunna starta upp bolaget med ett sådant här uppdrag. Det är med stor ödmjukhet vi tar oss an uppgiften att förvalta och utveckla ett av Sveriges finaste fastighetsbestånd, säger Mikael Hasselberg till Fastighetssverige.

- Sedan vi startade Grandab för två och ett halvt år sedan har vi flera gånger fått frågan om att starta upp ett nytt förvaltningsbolag. Det har funnits en stor efterfrågan på ytterligare förvaltningsaktörer. I och med det här uppdraget är det rätt läge att starta. Det är ett så stort uppdrag att vi går från noll till nummer 2 på marknaden med en gång.

Det nya fastighetsförvaltningsbolaget kommer att ha huvudkontor i Stockholm.
- Grandab är en av parterna i bolaget. I övrigt kan jag säga om ägarstrukturen att det kommer att vara stabila, långsiktiga och finansiellt starka ägare.

Målsättningen är att på sikt växa med ytterligare kunder och bli en långsiktig och konkurrenskraftig aktör på marknaden.

- Det här blir ett bolag som är fokuserat på förvaltning; kommersiell, ekonomisk och teknisk förvaltning, drift, fastighets- och projektutveckling. Vi kommer exempelvis inte att hålla på med transaktioner, säger Mikael Hasselberg.

Tomas Krywult, head of Real Estate SEB Investment Management, säger:
- Vi har valt en ny aktör på den svenska förvaltningsmarknaden. Upphandlingen har pågått under hösten och vi har valt en mycket engagerad part med lång och gedigen erfarenhet av fastighetsförvaltning.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Så ska Södra Änggården förvandlas från industriområde till bostadsområde

Bygg/Arkitektur Södra Änggården är en ny, stor stadsdel i Göteborg som utvecklas just nu. Sex olika byggaktörer är involverade i projektet, ett projekt som hålls ihop av Development Partner. För vd Marcus Jonsson, som varit involverad sedan 2017, har det varit en resa genom pandemi, lågkonjunktur och byggkris.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige