Image

Nya lägenheter i Hammarby Sjöstad

STADSUTVECKLING I dag inviger bostads- och integrationsborgarrådet Kristina Alvendal (m) bygget av 80 nya hyresrätter i Hammarby Sjöstad i Stockholm.
Publicerad den 4 Mars 2008

Bygget möjliggörs genom att Familjebostäder har köpt tomten som ett led i ägardirektiven, att de tre kommunala bostadsbolagen ska vara aktiva fastighetsägare och genom köp, försäljningar, renoveringar och nybyggnation utveckla både Stockholms bostadsmarknad och sitt bestånd.

- Familjebostäders nya fastighet med 80 hyresrätter är ett välkommet tillskott till Stockholms försörjning av hyresrätter i attraktiva lägen. Det är många som vill bo i Stockholm och därför är det viktigt att våra kommunala bostadsbolag fortsätter att bygga nya hyresrätter, säger Kristina Alvendal (m), bostads- och integrationsborgarråd.

- Bygget innebär att Familjebostäder flyttar ut sitt huvudkontor från innerstaden till ett av stadens nya bostadsområden, säger Kristina Alvendal (m).

Dessa 80 lägenheter är ett led i Stockholms stads målsättning att de tre kommunala bostadsbolagen fram till år 2010 ska bygga 6 000 nya hyresrätter.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige