Image

Nya Frölunda Torg fullt uthyrt

UTHYRNING Den tyska klädkedjan New Yorker är det senaste tillskottet till butikerna på Frölunda Torg och stärker torget som modecentrum ytterligare. Det innebär också att alla butiksytor i den nya delen av Frölunda Torg är uthyrda vid öppningen 23 oktober.
Publicerad den 15 Oktober 2009

- Att New Yorker valt att etablera en 900 kvadratmeter stor butik här visar hur attraktivt Frölunda Torg är som butiksläge. När den öppnar första kvartalet 2010 blir detta en av torgets största modebutiker, säger centrumchefen David Schongin.

New Yorker är inriktad på ungt mode med varumärken som Fishbone, Fishbone Sister, Smog, Amison och Censored Underwear. Man har drygt 700 butiker i 27 länder, varav tio i Sverige och butiken på Frölunda Torg blir den första i Göteborgsregionen.

- Vi tycker att Frölunda Torg är intressant för att det är som en egen stad och ett eget marknadsområde. Här finns ett brett utbud av butiker och köpcentrumet är populärt med många unga besökare, säger Angela Fischera, etableringsansvarig på New Yorker.

Frölunda Torgs totala om- och tillbyggnad i siffror:
Ombyggnad befintliga handelsytor: 36 500 kvadratmeter.
Tillkommande handelsytor: 26 000 kvadratmeter.
Tillkommande kontorsytor: 2 000 kvadratmeter.
Tillkommande bostadsytor: 23 000 kvadratmeter.
Tillkommande parkeringsplatser: 650 stycken.
Etapp 1 (av 3) beräknas vara färdig år 2011.


- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Just nu: Även Oscar Properties andra rekonstruktionsansökan avslås

Juridik Idag hölls det konkursförhandling kring Oscar Properties och tingsrätten meddelar Fastighetssverige att något beslut om konkurs inte har tagits. Däremot kan Fastighetssverige berätta att även bolagets andra ansökan om rekonstruktion har avvisats av tingsrätten, på liknande grunder som den första ansökan.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige