Image

Ny stadsbyggnadschef i Helsingborg

Karriär Nuvarande kommunchefen i Bjuv, Kristina Magnusson, blir ny stadsbyggnadsdirektör i Helsingborgs stad.
Publicerad den 31 Maj 2012
Kristina Magnusson. Bild: Helsingborgs stad. Bild: Helsingborgs stad
Kristina Magnusson. Bild: Helsingborgs stad.

- Med Kristina Magnusson får vi en förvaltningschef som kan bidra till helheten, samla och rikta den stora kompetens som finns i vår organisation. Hon är väl förtrogen med att arbeta med såväl tekniska som andra stadsbyggnadsfrågor, säger Magnus Jälminger (M) stadsbyggnadsnämndens ordförande.

- Jätteroligt att Helsingborg har lyckats rekrytera Kristina Magnusson, en god ledare med både lång, bred och relevant erfarenhet av ledarskap. Kristina är en omvittnat duktig ledare, säger stadsdirektör Palle Lundberg.

Kristina bor i Ängelholm och är sedan två år kommunchef i Bjuv. I bagaget har hon gedigen erfarenhet av både ledarskap och stadsbyggeri: Chefsansvar vid byggnadsverksamheten i Halmstad kommun (06-10) och tekniska frågor i Höganäs kommun (00-06). Dessförinnan tjänstgjorde Kristina som yrkesofficer med teknisk specialisering, och gick ut officershögskolan i Halmstad -87.

- Att få utveckla Helsingborg tillsammans med politiker, andra chefer och medarbetare är ett stort förtroende och en sann glädje. Jag ser fram emot hösten, säger Kristina Magnusson.

Kristina själv tycker att struktur, tydlighet och engagemang finns bland hennes utmärkande egenskaper.

- Jag brukar få saker gjorda och är bra på att få människor med mig på vägen, säger hon.

Kristina Magnusson tillträder den 1 september. Då löser hon av Rebecka Persson som varit tillförordnad chef sedan februari.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige