Image
Emporia.
Emporia. Bild: Alfred Cromback

Ny hyresgäster till Emporia

Uthyrning Under sommaren har två nya koncept – Mobello och Chay Vegan – tagit plats i Steen & Ströms Emporia i Malmö. Samtidigt har Synoptik, Lyko och MFF Shopen flyttat till nya butikslokaler i centret.
Publicerad den 14 Augusti 2024

– Utvecklingen av butiksmixen på Emporia är en ständigt pågående process och kan liknas vid att lägga ett pussel. Befintliga butikers önskemål ska tas i beaktande samtidigt som nya aktörer knackar på och önskar etablera sig. Vår leasingavdelning gör ett bra jobb för att lösa utmaningarna och möta alla aktörers önskemål, säger Martin Lundquist, Center Manager.

Mobello, en av Sveriges ledande butikskedjor för mobiltillbehör och reparationer, expanderar och valde att öppna sin första skånska butik på Emporia i slutet av juni.
– Den fysiska butiken är oerhört viktig för oss vad gäller kundvård och vårt produktsortiment passar perfekt i fysisk handel. Förutom att kunderna får möjlighet att känna på våra produkter kan vi också bistå med service som montering av skärmskydd. Emporias breda utbud av butiker och alla besökare var viktigt när vi valde att etablera oss här, säger Martin Ernestam, grundare och partner Mobello.

Chay Vegan erbjuder kulinarisk vegansk mat på asiatiskt vis och öppnade i början av augusti. Ambitionen är att servera rätter och smaker från alla delar av Asien i vegansk tappning.
– Genom att etablera oss på Emporia hoppas vi kunna nå fler malmöbor och besökare på Emporia med vår kokkonst. Vi riktar oss inte bara till de som redan har ett intresse för en växtbaserade matkultur utan hoppas också kunna inspirera andra att prova våra rätter, säger Chay Vegans grundare Dung Lam.

Synoptik, som funnits på Emporia i tolv år, har valt att investera i ett nytt butikskoncept i en större butiksyta än tidigare. Butiken på Emporia är den tredje i Sverige med det nya uppgraderade konceptet.
– I en större lokal ges det möjlighet att utveckla verksamheten med ett nytt butikskoncept med ett bredare, mer konkurrenskraftigare sortiment av märkesbågar som till exempel Tom Ford, Gucci, Miu Miu, Versace och Dolce & Gabbana. Det nya butikskonceptet har fokus på ögonhälsa. Vi satsar på att erbjuda och i butiken erbjuds den senaste tekniken inom ögonbottenfotografi, tryck- och synfältsmätning, säger Marielle Wernoltz, marknadschef på Synoptik.

MFF Shopen välkomnades under hösten av Emporias besökare och MFF:s supportrar, som ett alternativ till butiken på Eleda Stadion. Shopen har flyttat till en ny lokal på andra våningen och fortsätter att välkomna kunder och dela passionen för fotboll med Emporias besökare.
– Shopen har gett vårt fotbollslag en fantastisk möjlighet att nå ut till supportrar som kanske inte har möjlighet att besöka arenan, att bygga vårt varumärke och öka kännedomen om laget, inte bara i Öresundsregionen utan i hela Europa. Dessutom är butiken en plattform för oss att visa upp laget och inspirera människor till ett större fotbollsintresse, säger Ola Gällstad, Merchandise Manager, MFF.

I juni nyöppnade även Lyko i en ny större lokal.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Advicy charmade draknästet – fick största investeringen

Bolag Sandra Mobaraki och Amir Chizari deltog under torsdagen i SVT:s program Draknästet. Deras bolag Advicy vill med hjälp av modern AI-teknik förändra en konservativ fastighetsbransch. I Draknästet sökte – och fick – de fyra miljoner kronor mot 20 procent av bolaget, den största enskilda investeringen i programmets historia. – Det var spännande och nervöst att vara med i programmet, berättar Amir Chizari för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige