Image
Capella, huset som vårdbolaget Medtanken ska flytta in i
Capella, huset som vårdbolaget Medtanken ska flytta in i Bild: Zynka Serneke

Ny hyresgäst klar till Karlastaden

Uthyrning Hemsö har tecknat ett 12-årigt hyresavtal om cirka 1 000 kvadratmeter med vårdbolaget Medtanken Group. Verksamheten öppnar våren 2024.
Publicerad den 28 November 2022

Genom Medtanken Groups etablering får det nya kvarteret Capella i Karlastaden tillgång till en stark vårdaktör med flera vårdcentraler, rehab center och barnavårdscentraler runt om i Göteborg och Västra Götalandsregionen.
– Vi har inom Medtanken Group byggt upp en tillgänglig och ansvarsfull verksamhet med målet att ge våra patienter den bästa vården. Vi har utvecklat ett unikt koncept med fysisk och digital vård och vi har länge letat efter en passande lokal på Hisingen. Genom vårt samarbete med Hemsö får vi nu äntligen möjligheten att etablera oss i en ny del av Göteborg och låta ännu fler ta del av vårt utbud, säger Nick Johansson, vd Medtanken Group.

Hemsö och Medtanken Group samarbetar sedan tidigare på andra orter i Västsverige.
– Vi är glada att utöka vårt samarbete och att få in en väletablerad vårdaktör med personlig service och hög standard i Capella. Det blir en viktig service för de som bor och arbetar i området och ett bra komplement till övriga verksamheter i vår fastighet, säger Hanna Tengberg, projektutvecklare på Hemsö.

Medtanken Group består av varumärkena Medpro Clinic, Omtanken Vård, Citysjukhuset +7, Kvarterskliniken och HMC - Hälsomedicinskt center. Hemsös samhällsfastighet i Capella utvecklas i nära samarbete med Serneke och lokalerna kommer att användas för bland annat vård, utbildning och omsorg. Tidigare har ett avtal tecknats med Göteborgs stad, Amerikanska gymnasiet samt Folkuniversitet med sina skolor Balettakademien och KV Konstskola.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Johan Almquist tar in Kiss och Abba i coworking-världen

Bolag Johan Almquist är ägare till och vd för coworkingaktören A house. Han har vad han själv kallar "en brokig bakgrund", vilket, enligt honom själv, beror på att han hela tiden gjort enbart saker som han tycker är roliga. Som, till exempel, att köpa rättigheterna till bandet Kiss hela musikkatalog. – Jag har gått efter vad som vore kul att lära sig och jag har också hela tiden haft en längtan efter att lära mig nya saker.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige