Image

Ny huvudägare i Metrolit – grundarna säljer

Bolag Bragnum Invest går in som ny huvudägare i Metrolit Byggnads AB. I och med affären säljer grundarna och de tidigare huvudägarna Peter Hertzman och Kjell Westerberg merparten av sitt aktieinnehav i bolaget.
Publicerad den 6 September 2018

– Metrolit är ett välskött företag med ett etablerat varumärke och en stark organisation. Vi är övertygade om att det finns en stor utvecklingspotential inom det segment bolaget verkar i och vi ser fram emot att kunna agera som katalysator i en fortsatt expansion, säger Lars Österberg, en av grundarna och ägarna av Bragnum Invest.

– Affären innebär att vi får in ny kompetens i form av Bragnum, samtidigt som nyckelpersoner kvarstår i bolaget, säger Peter Hertzman.

– Den erfarenhet och det nätverk som Bragnum besitter kommer att stärka Metrolit. Deras kompetens och engagemang skapar nya förutsättningar för utveckling av bolaget. Metrolit är en organisation med skickliga och erfarna medarbetare med stark känsla för kundens behov. Orderstocken är god, resultatet bra och Metrolit har alla förutsättningar att kunna växa inom såväl vår kärnverksamhet ROT och Byggservice som nya utvecklingsområden, säger Peter Hertzman.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

En tidigare Balder-topp frikänns från åtal om grovt insiderbrott

Juridik I april hölls hovrättsförhandlingar i det uppmärksammade Collector-målet där elva personer sedan tidigare är dömda i tingsrätten för insiderhandel i nischbanken som skedde under januari 2020. Nu har domen kommit och hovrätten frikänner samtliga inblandade utom en av de huvudmisstänkta före detta Balder-topparna som alltjämt döms för grovt insiderbrott även i hovrätten, den andre frikänns dock från åtalet om grovt insiderbrott. Ekobrottsmyndighetens åklagaren i fallet kommenterar hovrättens domar för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige