Image
Nordisk Film Bio är den största biografkedjan i Danmark och Norge med 43 biografer med totalt 220 salonger.
Nordisk Film Bio är den största biografkedjan i Danmark och Norge med 43 biografer med totalt 220 salonger. Bild: Nordisk Film Bio

Ny bioupplevelse ska ge vind i håret

Sverige Nordisk Film Bio vill i och med nyöppningen i Uppsala sätta en helt ny standard för bioupplevelsen. Blir först i Sverige med det innovativa 4DX-konceptet där besökaren bland annat kan känna vind i håret, stänk av vatten samt stolar som skakar och hoppar. Då slår man upp portarna.
Publicerad den 20 Oktober 2018

I början av december inviger Nordisk Film Bio sin första svenska biograf i Gränbystaden i Uppsala och inleder samtidigt sin expansion i Sverige.

Nordisk Film blir samtidigt de första att lansera 4DX på den svenska marknaden. 4DX-konceptet är en innovativ teknik som gör besökaren till en del av filmens handling med hjälp av 19 olika effekter som vind, vatten, dimma, lukt, snö, såpbubblor, värmepust i ansiktet och kittel under fötterna. Med hjälp av ett hydrauliskt system rör sig stolarna i flera riktningar medan munstycken sprutar luft, vatten och doft. Tillsammans ger effekterna en mycket realistisk upplevelse av väderfenomen, rörelser och andra element i filmen.
– Vi är glada över att äntligen öppna vår första biograf i Sverige och att kunna erbjuda svenska folket en bioupplevelse utöver det vanliga. Att vi samtidigt är de första på den svenska marknaden med 4DX-konceptet är vi mycket stolta över. Vi ser fram emot att fortsätta växa runtom i landet, säger Erik Kongsvik-Ibsen, COO Nordisk Film

Biografen i Gränbystaden är den första i en större etablering på den svenska marknaden. Under de kommande åren planerar Nordisk Film Bio att öppna biografer på fler platser i Sverige.
–Svensken går i genomsnitt på bio 1,6 gånger per år. Motsvarande siffra i Norge och Danmark är 2,4 gånger per år. Vårt mål är därmed att få fler svenskar att gå på bio oftare, och vi är övertygade om att vi kommer att lyckas. Biografen erbjuder underhållning och socialt umgänge för hela familjen – det är ett riktigt socialt medium, något som folk efterfrågar mer än någonsin.", säger Jesper Danielsson, biografchef för Nordisk Film Bio i Uppsala.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sven-Olof Johansson: "Varje dag som går utan räntesänkningar förvärras situationen"

Bolag Fastpartners Q1-rapport visar på ökade hyresintäkter med 4,1 procent och ett driftnetto som ökade med 2,3 procent. Förvaltningsresultatet minskade dock rejält, med 25,2 procent, och vd Sven-Olof Johansson efterlyser nu sänkta räntor omgående. Fastighetssverige fick en pratstund med honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige