Image
Andreas Nelvig ringde på torsdagsmorgonen i börsklockan.
Andreas Nelvig ringde på torsdagsmorgonen i börsklockan. Bild: Nasdaq

NP3 på börsen – första avsluten upp tolv procent

Bolag Nu på morgonen inleddes handeln med NP3:s aktier på Stockholmsbörsen. De första avsluten gjordes på 33,50 kronor, nästan tolv procent upp från teckningskursen 30 kronor.
Publicerad den 4 December 2014

NP3 har genom sin nyemission fått cirka 6 000 nya aktieägare.

Cirka 50 procent av erbjudandet har tilldelats allmänheten och cirka 50 procent tilldelades institutionella investerare i Sverige.

Erbjudandet omfattar totalt 6 666 667 nyemitterade aktier. Ytterligare 1 000 000 aktier kan komma att emitteras av bolaget för att täcka övertilldelningen.

Övertilldelningsoptionen kan utnyttjas helt eller delvis, av Avanza Bank AB som stabiliseringsansvarig, under 30 dagar från första handelsdagen.

Det totala värdet av erbjudandet inklusive övertilldelningsoptionen uppgår till 230 miljoner kronor.

Baserat på teckningskursen 30 kronor och om övertilldelningsoptionen utnyttjas till fullo uppgår värdet på NP3:s samtliga aktier till 1 497 miljoner kronor.
Andreas Nelvig, vd, kommenterar:

- Det är väldigt roligt att vi haft ett stort intresse för NP3:s notering från såväl allmänheten som institutionella investerare. Vi hade som mål att få 1 500 nya aktieägare men genom det stora intresset välkomnar vi nu 6 000 nya aktieägare till NP3. Jag ser fram emot en fortsatt positiv utveckling för NP3.

Rickard Backlund, styrelseordförande, kommenterar:

- NP3:s utveckling har sedan starten 2010 varit mycket god och vi ser fram emot att föra NP3 vidare i en noterad miljö. Det är styrelsens bedömning att en notering gynnar fortsatt expansion och utveckling. Det kapital som NP3 tillförs genom emissionen kommer främst att användas för kompletterande förvärv på befintliga marknader.

Catella Corporate Finance Stockholm HB är finansiell rådgivare och Avanza Bank AB är emissionsinstitut och selling agent i samband med Erbjudandet. Gernandt & Danielsson Advokatbyrå KB är legal rådgivare.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Gernandt & Danielsson på Branschguiden

Gernandt & Danielsson erbjuder affärsjuridisk rådgivning till stora och medelstora svenska och internationella klienter. Vi har agerat rådgivare i flera av de största och mest komplexa transaktionerna och tvisterna som förekommit i Sverige.

Klienten och klientnyttan av våra tjänster är utgångs­punkten för Gernandt & Danielssons verksamhet. Vi strävar efter att vara den högst ansedda och mest eftertraktade affärsjuridiska rådgivaren och arbetsgivaren i Sverige.

Gernandt & Danielsson är känt för att erbjuda förstklassiga juridiska tjänster. Våra klienter sätter inte m...

Läs mer om Gernandt & Danielsson på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige