Image

NP3 köper hotell i Dalarna

Transaktioner NP3 Fastigheter har förvärvat en fullt uthyrd hotellfastighet i Dalarna som omfattar 6 890 kvadratmeter uthyrningsbar yta.
Publicerad den 6 April 2016
Annons
Image

Hyresvärdet ligger på cirka åtta miljoner kronor och Hotell Dalecarlia AB är enda hyresgästen.

Fastigheten Tällberg 4:13 och 4:26 är belägen i en av Sveriges hotelltätaste orter, Tällberg i Leksand kommun. Fastigheten innehar 97 rum samt SPA och restaurang.

Operatör är Choice. Hyresavtalet är nytecknat på 20 år med ett hyresvärde som bas om ca 6,5 miljoner kronor, därtill tillkommer en omsättningsbaserad hyra. Ekonomiskt tillträde den 1 april 2016.

- En spännande affär för NP3 med en stark hyresgäst, ett 20 årigt hyresavtal, en stark avkastning i en ort som är ett av Sveriges mest besökta resmål, En trygg och långsiktigt investering för NP3, säger Andreas Nelvig, vd för NP3 Fastigheter.

Quality Hotel Dalecarlia i Tällberg kom på 2:a plats i Quality Hotel of the Year 2015.

Dalarnas län ligger på tredje plats i landet gällande svenska hotellgästnätter efter Stockholms och Västra Götalands län. Under 2015 var uppgången 3,2 procent. Vad gäller hotellövernattningar från utlandet är Dalarna det fjärde mest populära länet och uppgången var 8,2 % under 2015. (Siffror från Tillväxtverket.)

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Riksbankens dystra analys av fastighetssektorn

Ekonomi/Finansiering I sin senaste finansiella stabilitetsrapport som presenterades under tisdagen målar Riksbanken upp en potentiellt dyster framtid för fastighetsbolagen, där de svenska bankernas stora och ökande utlåning till kommersiella fastighetsföretag utgör en betydande sårbarhet för bolagen och det finansiella systemet. Fastighetssverige har gått igenom rapporten och hittar en sammantaget negativ analys av fastighetssektorn som pekas ut som särskilt känslig för stigande räntor.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige