Image

Norrmän vill storsatsa på Åregranne

BYGG Norska Jotunheimen Eiendom vill exploatera stort i Huså på Åreskutans norrsida. Hotell, stugor, butiker och helårsverksamhet finns med i utvecklingsplanerna för 3 000 hektar mark.
Publicerad den 4 December 2008

Jotunheimen Eiendom är baserat i Hamar i Norge och har tidigare utvecklat projekt i de norska fjällen.

Nu vill bolaget utveckla Huså tillsammans med Åre kommun och de lokala markägarna, skriver Länstidningen i Östersund.

Jotunheimen Eiendom äger i nuläget ingen egen mark i Huså, och det är helt nödvändigt att få med sig markägarna som delägare i projektet.

– Ja, just precis, det är väl grundfrågan. Hela norra sidan av Åreskutan är uppdelat på jättesmala skiften. Och de måste ju komma överens med markägarna där för att kunna genomföra exploateringen, säger Åre kommuns näringslivschef Jan Andersson till Länstidningen.

Kommunen äger en del mark som man är villig att sälja till Jotunheimen Eiendom.

Tom Olav Holtet på Jotunheimen Eiendom säger att det finns en viss skepsis hos en del markägare, men det räcker att få med sig 90-95 procent av dem.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Här är arkitektbolagen med flest projekt och högst intäkter

Bolag Arkitektbranschen har drabbats hårt av lågkonjunkturen, men nu kan en vändning vara på gång. Det visar en ny rapport från Tendium och Byggfakta som Fastighetssverige tagit del av. Här kan du bland annat läsa om vilka arkitektbolag som toppar listorna över antal projekt och högst intäkter.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige