Image
The Dockworks i Värtahamnen.
The Dockworks i Värtahamnen. Bild: Niam

Niam lanserar The Dockworks – 32 000 kvadratmeter kontor i Värtahamnen

Bygg/Arkitektur Niam lanserar ett av Stockholms största kommande kontorsprojekt: The Dockworks, med en publik takterrass med boulebanor, bar och restaurang. Byggstart beräknas ske i Q1 2021 med inflyttning hösten 2023.
Publicerad den 3 Juni 2020

Niams nya kontorsbyggnad i Värtahamnen, med närhet både till city och natur/vatten, ska möta och tillfredsställa företags och organisationers nya kontorsbehov. Förutom ett utegym på taket, cykelparkeringar i mängder och ett gediget hållbarhetsarbete med miljöklassning, erbjuder The Dockworks även en publik takterrass med boulebanor, bar och restaurang. Byggstart beräknas ske i Q1 2021 med inflyttning hösten 2023.

The Dockworks är en del av Värtahamnen. Miljöambitionerna för området är långtgående och år 2030 kommer en helt ny stadsdel ha vuxit fram i de gamla hamnkvarteren. Stadens mål är att Värtan ska bli en naturlig del av innerstaden. Niams vattennära projekt The Dockworks består av tre sammanbyggda huskroppar med våningsplan om 3 500 kvadratmeter och en total uthyrbar yta om 32 000 kvadratmeter.

Niam har anlitat Cushman & Wakefield för uthyrningsuppdraget.

Rikard Henriksson, head of Asset Management på Niam säger:
– The Dockworks är en av Niams största satsningar på nyproduktion av kontor någonsin räknat till yta och investering. Den sjönära byggnaden hämtar exteriört inspiration från Värtahamnens industriella arv med en silhuett som för tankarna till de gamla hamnmagasinen. Interiört ska byggnaden ta hänsyn till de nya krav som organisationer kommer att ställa på framtidens kontor. Totalt kommer vi att ha investerat över 2 miljarder kronor i Värtahamnen när allt är klart.

Ola Kolmert, projektutvecklare på Niam säger:
– Alla vi som arbetar med utveckling av arbetsplatser behöver efter den här våren ställa oss frågan; hur utformar vi ett kontor dit människor vill åka frivilligt? Vilken mötesplats, arkitektur, teknik, mat och service toppar att sitta ensam hemma i lugn och ro framför videomöten? Det är frågor som The Dockworks ska svara på.

Håkan Klinterhäll, uthyrningsansvarig på C&W säger:
– The Dockworks ska bli mer av en destination och mötesplats än ett traditionellt kontor. En plats som ger inspiration och kan anpassas till olika organisationers behov. Vi är stolta och glada över att Niam har anlitat oss för detta prestigeuppdrag."

Projektet ligger på Hangövägen 25 och totalt i Värtahamnen, inklusive Niams intilliggande kontorsprojekt UNO där de första hyresgästerna tillträder den 1 juni, har Niam en volym på 65 000 kvadratmeter.

Fakta/ The Dockworks:
Total uthyrningsbar yta: 32 000 kvm
Parkering: 78 bilplatser plus över 550 st för cykel
Kommunikationer: T-bana Gärdet, buss 76 och buss 1 samt en kommande båtpendlarangöring i Värtahamnen
Miljöcertifiering: Breeam In use Excellent
Arkitekter: Brunnberg & Forshed
Inflytt: Q3 2023

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Cushman & Wakefield på Branschguiden

Cushman & Wakefield är ett ledande globalt fastighetsrådgivningsföretag som genom att omsätta idéer i handling, levererar betydande värde till fastighetsägare, investerare och hyresgäster. Cushman & Wakefield är bland de största fastighetstjänsteföretagen med 51 000 anställda på cirka 400 kontor i 70 länder. Under 2018 hade företaget en omsättning på 8,2 miljarder USD och ett tjänsteutbud som omfattar property-, facilities- och project management, uthyrning, capital markets, värdering och andra tjänster. För mer information, besök www.cushmanwakefield.om eller följ @Cus...

Läs mer om Cushman & Wakefield på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

SEB:s makroekonom: Riksbanken sänker räntan i maj

Ekonomi/Finansiering Riksbanken genomförde flera räntehöjningar på rad och nu talar en del bedömare om att inflationen kommer ner runt två procent vid halvårsskiftet. Går det att redan nu skymta det ekonomiska ljuset – eller lurar det nya utmaningar runt hörnet? Vad behöver vi tänka på framöver när den ekonomiska verkligheten ser ut som den gör? Marcus Widén, makroekonom på SEB, satte ljuset på detta under Stora proptechdagen i Stockholm.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige