Image
Niam hyr ut till Innovative Sales i kontorskomplexet UNO i Värtahamnen.
Niam hyr ut till Innovative Sales i kontorskomplexet UNO i Värtahamnen. Bild: Niam

Niam hyr ut till Innovative Sales i Värtahamnen

Uthyrning Niam har under 2019-2020 totalrenoverat kontorsfastigheten UNO i Värtahamnen. Byggnaden, som är en del av Niams omfattande kontorsutvecklingsprojekt i Värtahamnen, är först ut att byta skepnad när stadsdelen byggs om från hamn till Stockholms mest hållbara innerstadsområde. Nu är det klart att säljbolaget Innovative Sales väljer UNO till sitt nya kontor. Ytan uppgår till 570 kvadratmeter och inflytt sker i sommar.
Publicerad den 24 Mars 2021
Annons
Image

Som en del i Värtahamnens förändring har Niam rustat upp och moderniserat kontorshuset UNO som blir ett av flera nya kontorskoncept i ett av Europas största stadsutvecklingsprojekt. Byggnaden är energisnål och klimatsmart och certifieras i enlighet med Breeam In-Use. Totalt hyr Niam ut 7 300 kvadratmeter fördelat på fem våningsplan.

I februari 2021 tecknade det specialiserade säljbolaget inom bland annat telefon- och eventförsäljning, Innovative Sales, hyresavtal i UNO med inflytt sommaren 2021. Lokalerna i UNO är yteffektiva och nya hyresgäster har möjlighet att vara med och påverka planlösningen för att matcha sina specifika behov. Utöver de egna ytorna finns gemensamma mötesplatser och konferensrum.

Värtahamnen är ett av de sista utvecklingsområdena innanför tullarna i Stockholm och vi ser ett växande intresse för både UNO och vårt nybyggnadsprojekt The Dockworks. Innovative Sales behöver flexibla, effektiva lösningar och då passar våra kontor bra, säger Ola Kolmert, Projektutvecklare på Niam.

I fastigheten, som har en tydlig inriktning på hälsa och träning finns cykelparkering både inne och ute samt nybyggt gym och omklädningsrum för hyresgästerna. I byggnaden finns också det expansiva bolaget Ruff Golf som nyligen öppnat sin andra anläggning med golfsimulatorer i UNO. I närområdet finns padelhallen PDL Center, SATS, Kungliga Tennishallen samt ett flertal restauranger.

Värtahamnen är en spännande plats där det kommer att hända mycket de kommande åren. UNO ger oss ett ljust, flexibelt kontor med träningsmöjligheter direkt i huset vilket våra anställda uppskattar, säger Dariush Hosseinian, vd Innovative Sales.

Niam är en del av Stadsutvecklarna i Värtahamnen, det gemensamma bolaget som utvecklar Stockholms innerstads nya stadsdel i Norra Djurgårdsstaden. De gamla hamnmiljöerna ska fyllas med nya byggnader, mötesplatser, bostäder, arbetsplatser, restauranger och aktiviteter. Den nya stadsdelen Värtahamnen kommer även i framtiden att anlöpas av kryssningsfartyg med miljontals passagerare varje år. När Vision Värtahamnen förverkligats ska det finnas 20 000 arbetsplatser och 5 000 boende i området. Förutom UNO består Niams kontorsutvecklingsprojekt av nyproduktionen The Dockworks med 32 000 kvadratmeter uthyrbar yta.

- Andreas Lithander
andreas@fastighetssverige.se

Ämnen

Niam AB på Branschguiden

Niam är en av norra Europas ledande fondförvaltare med fokus på investeringar inom fastigheter och infrastruktur.

Sedan start 1998 har Niam erbjudit institutionella investerare möjlighet att genom sina fonder investera i den nordiska fastighetsmarknaden. Med stor erfarenhet och expertis ligger vårt fokus på att identifiera och genomföra förbättringar som skapar de bästa fastigheterna för våra hyresgäster och samhällena där de är belägna med målet att tillgodose både dagens och framtidens behov. De senaste 23 åren har Niam investerat i fastigheter till ett värde överst...

Läs mer om Niam AB på Branschguiden

Annons Image
Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Colive: Så har värderingen utvecklats

Bolag Bostadsdelningsaktören Colive har sedan tidigare Wallenstam och nu också Heba i ägarbasen. Här berättar Colives medgrundare Katarina Liljestam Beyer om hur värderingen av bolaget har utvecklats från den första såddrundan 2019 till torsdagens emission där Heba gick in, hur målet om 7 000 rum inom fem år ska nås, vilka städer bolaget har i siktet – och hur den nya frågan om covidpass hanteras.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY