Image

NCC säljer hyresrätter i egen regi i Traneberg

Transaktioner NCC säljer 26 nyproducerade hyresrätter i Traneberg till Hefab för 72 miljoner kronor.
Publicerad den 5 Augusti 2014

Affären är en del i NCC:s långsiktiga satsning på att utveckla och bygga hyresrätter i egen regi. Bostäderna är inflyttningsklara våren 2016.

Nyligen blev affären klar – NCC säljer en tomträtt inklusive ett nyproducerat bostadshus med 26 hyreslägenheter om cirka 1 620 kvadratmeter. Byggnadsarbetet startar omgående på Sulitelmavägen i Traneberg, nära Alviks tunnelbanestation.

– Tillsammans med en långsiktig ägare som Hefab kan vi nu förse Stockholm med fler hyresrätter. Försäljningen är ett kvitto på att vårt nya sätt att producera hyresrätter i egen regi för försäljning fungerar. Fler liknande affärer enligt modellen är på ingång, säger Stefan Timan, chef för affärsutveckling på NCC Hyresboende AB.

I höstas gjorde NCC sin första affär av egenutvecklade hyresrätter i Sverige då man sålde 330 lägenheter i Stockholm till KPA Pension. Detta blir den andra och fler är under arbete på olika orter i landet.

– Vi har förvärvat ett flertal fastigheter på senare år men detta blir vårt första nybyggda hus på snart fyra år. Tack vare affären med NCC kan vi erbjuda nyproducerade hyreslägenheter i ett riktigt bra läge. Det är något som Stockholmarna verkligen efterfrågar, säger Mathias Borg, vd på Hefab.

Affären genomförs som en bolagsaffär och som en så kallad forward funding, vilket innebär att köpeskillingen betalas löpande från dagen för första tillträdet till dess att hela projektet slutförts.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Visar att vi menar allvar med vår satsning i Finland"

Bolag Strawberry fortsätter sin expansion i Finland. Nu står det klart att bolaget tar över anrika Hotel Katajanokka på Skatudden i Helsingfors – och etablerar Clarion Collection på den finländska marknaden. Strawberrys etableringschef Daniel Stenbäck berättar för Fastighetssverige om betydelsen av att lansera Clarion Collection i Finland, om Helsingfors som hotellstad och om hur den finländska hotellmarknaden står sig kontra den svenska.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige