Image

NCC och SHH bygger radhus i Helsingborg

Bostäder Efter ett marköverlåtelseavtal med Helsingborgs kommun inleder NCC, i samverkan med SHH Bostad, byggandet av den första etappen om 25 nya bostadsrättsradhus i Gustavslund i Helsingborg.
Publicerad den 7 Juni 2016
NCC och SHH Bostad bygger radhus i Helsingborg. Bild: NCC
NCC och SHH Bostad bygger radhus i Helsingborg.

Alla radhusen i första etappen är redan sålda. Ordern är värd cirka 50 miljoner kronor.

– NCC vill bygga prisvärda bostäder med god kvalité till rimligt pris och på så sätt bidra till att göra bra bostäder tillgängliga för flera. Det stora intresset för radhusen på Gustavslund, där vi redan haft en framgångsrik säljstart av första etappen, visar att vi är på rätt väg, säger Per-Arne Martinsson, chef projektutveckling NCC Building.

Gustavslund är ett attraktivt familjevänligt område öster om Helsingborg med goda kommunikationer, nära till affär, idrottsanläggningar, nyöppnad förskola och fina miljöer. I området planeras också en ny skola, F – åk 9.

– Vi är mycket glada att tillsammans med NCC få möjligheten att lansera vårt första radhusprojekt i ett mycket efterfrågat läge på en attraktiv ort. Vi ser också fram emot att etablera en ökad närvaro i Helsingborg och i regionen i stort, säger Misha Moeremans, vd på SHH Svenska Hyreshus AB.

Totalt omfattar projektets två etapper 55 yteffektiva bostadsrättsradhus i två plan. De 30 radhusen i etapp 2 kommer ut till försäljning inom kort. NCC är totalentreprenör och har utformat projektet i nära samarbete med SHH, i syfte att skapa hållbara bostadsrätter med god standard och till rimliga priser på en ort med brist på bostäder.

Byggstart för den första etappen av radhusen planeras ske i augusti. Preliminärt sker inflyttning sommaren 2017.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sven-Olof Johansson: "Varje dag som går utan räntesänkningar förvärras situationen"

Bolag Fastpartners Q1-rapport visar på ökade hyresintäkter med 4,1 procent och ett driftnetto som ökade med 2,3 procent. Förvaltningsresultatet minskade dock rejält, med 25,2 procent, och vd Sven-Olof Johansson efterlyser nu sänkta räntor omgående. Fastighetssverige fick en pratstund med honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige