Image

NCC drar sig ur moskébygge

Juridik Efter misstankar om ekobrott hos beställaren drar NCC sig ur det planerade moskébygget i Rinkeby.
Publicerad den 22 November 2018

NCC ser allvarligt på de anklagelser som riktats mot personer som har kopplingar till den planerade moskébyggnationen i Rinkeby. Samarbetet om bygget avslutas.

Flera personer i styrelsen för friskolekoncernen Al-Azhar häktades förra veckan, misstänkta för grov ekonomisk brottslighet. Tre av de häktade är även centrala personer i insamlingsstiftelsen för bygget av en ny moské i Rinkeby, enligt SVT.

NCC:s samarbete med Rinkebymoskéns Insamlingsstiftelse var i ett initialt planeringsskede där förutsättningarna för att bygga undersöktes. Det har varit en osäker process vad gäller de ekonomiska förutsättningarna eftersom projektet ska finansieras via en insamling.

Dessa frågetecken tillsammans med den information som nu kommit till NCC:s kännedom gör att NCC nu väljer att avsluta samarbetet med avtalsparten Mahan Gross HB som företräder stiftelsen.

Planen var att uppföra moskén i närheten av polishuset i Rinkeby som NCC bygger.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

P-G Persson: "Det kommer bli ett förvärv där i år"

Bolag P-G Persson är nu inne på sitt fjortonde år som börs-vd för Platzer Fastigheter och är utan tvekan en av de tongivande branschprofilerna som är med och bygger staden Göteborg. Här berättar han mer om varför bolaget aldrig breddat sig utanför Göteborgsområdet, hur kontorssituationen i staden kommer påverkas med alla nyetableringar som är på gång och ett förvärv som han garanterar kommer bli av under 2022.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY