Image
NCC byggstartar 64 hyresrätter på Brunnshög i Lund.
NCC byggstartar 64 hyresrätter på Brunnshög i Lund. Bild: Sweco Architects

NCC byggstartar 64 hyresrätter på Brunnshög i Lund

Bygg/Arkitektur Igår togs första spadtaget för kvarteret Jane Addams med 64 hyresrätter samt café, kontorslokaler och vårdcentral som NCC bygger på Brunnshög i nordöstra Lund för Kudu AB.
Publicerad den 21 Maj 2022

– Äntligen kan vi tillsammans med NCC sätta spaden i marken för kvarteret Jane Addams som kommer bli ett blickfång när man närmar sig Brunnshög från söder. Vi på Kudu brinner för god arkitektur, hållbara och kvalitativa bostäder samt nyskapande och smarta lösningar, vilket detta projekt är ett bra exempel på, säger Johan Histrup, vd Kudu AB.

NCC:s uppdrag omfattar nybyggnation av 64 hyresrätter i sex plan samt café och en vårdcentral, totalt 5 700 kvadratmeter BTA. Husen byggs med ambitionen att nå Miljöbyggnad Silver. Flera av husen har sedumtak samt solceller. I uppdraget ingår även ett grönskande entrétorg.

I gestaltningen har arkitekten tagit fasta på att skapa ett luftigt och välkomnande intryck, med fasader i ljust tegel och längsgående balkonger och generösa fönster. I bottenvåningen kommer det i anslutning till caféet att finnas ett mötes- och arbetsrum som kan användas av såväl de boende i kvarteret som av allmänheten, samt ett bibliotek.

– Lund växer och vi ser fram emot att tillsammans med Kudu inleda bygget av bostäder och lokaler i kvarteret Jane Addams. Ett fint projekt, centralt placerat i Brunnshög, med ljust modernt uttryck som passar mycket bra in i denna nya stadsdel, säger Ulf Öst, affärschef NCC Building.

Projektet utvecklades initialt av NCC i samverkan med Sweco Architects och Sydö, som i en markanvisningstävling 2017 vann byggrätten för Jane Addams 1. Därefter har Sydö överlåtit projektet till Kudu, som kommer att äga och förvalta fastigheten. Tillsammans med Kudu har NCC planerat och projekterat uppdraget som byggstartas nu med beräknad inflyttning i början av 2024.

Uppdraget, som är en totalentreprenad i samverkan, uppgår till cirka 120 miljoner kronor och har orderregistrerats i första kvartalet 2022 i affärsområde NCC Building Sweden.

- Andreas Lithander
andreas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Efter hajpen – så ser framtiden ut för padelhallarna

Sverige Från underbar och älskad av alla till övergiven och med hål att fylla – den svenska padelhajpen har kommit av sig rejält. Hallar och banor står tomma och nu börjar rapporter komma om nedläggningar av hela anläggningar. Men vad händer med själva fastigheterna nu när boomen passerat zenit? Anders Elvinsson, chef för värdering och strategisk rådgivning på Cushman & Wakefield, ger sin bild av padelns framtid, branschens beredskap och omställningsmöjligheterna.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige